Rybářský naviják Recenze Shimano Sahara 4000 DHR

Recenze Shimano Sahara 4000 DHR

Sahara DHR je přívlačovým navijákem se zadní brzdou. Díky své výbavě a použitým technologiím patří do střední cenové kategorie. Již na první pohled zaujme každého rybáře svým atraktivním vzhledem – černým povrchem v kombinaci s kovově platinovými a zlatými plochami. Naviják je vybaven třemi zapouzdřenými nerezovými kuličkovými ložisky, jedním ložiskem válečkovým, multidiskovou zadní brzdou…

stepanfor1. ledna 2025

lehká brzda

Registrovaný uživatel27. října 2022

Je lahky a dobre drží v ruke

Vsetko je v poriadku a dakujem

Registrovaný uživatel6. srpna 2022

Spolehlivost

Registrovaný uživatel5. ledna 2022

- absolutně hladký chod všech součástí - citlivá přesně nastavitelná brzda - vlasec se výborně odvíjí z cívky při náhozu, při navíjení se krásně skládá - perfektní design - i druhá cívka je kovová, jen bez ozdobného frézování

Na feeder, používám výhradně bojovou brzdu a po dobré zkušenosti s předchůdcem Sahary (který mi slouží 10 let na kratších prutech) jsem opět koupil Shimano. Mám i baity Shimano za 2500 Kč a Sahara šlape naprosto stejně perfektně. Za 40 let chytání jsem vyzkoušel několik značek, ale přežily a dosud slouží jen navijáky Shimano a Okuma. Sahara je bytelný naviják s precizní mechanikou uvnitř. Koupil jsem dobře a cena je vhledem ke kvalitě skvělá. Nakupuji téměř výhradně v Tropic fishing. mají dobré ceny a poradí.

Registrovaný uživatel23. června 2021

2 hliníkové cívky s odhozovou hranou jemná bojová brzda