Převodník na kolo Recenze Shimano Deore XT FC-M8000 černý

Recenze Shimano Deore XT FC-M8000 černý

Shimano XT FC-M8000 převodníky jsou určené pro kliky XT s dvojpřevodníkem. Doporučená kombinace pro snadné řazení je 38x28, 36x26 a 34x24. Lze použít pro kliky Shimano FC-M8000, FC-MT700 a FC-M7000. .

madl6416. července 2025

Vydržel 3 sezony na asi 6 řetězek, za mě super. I když je dnes standard 1 převodník, nenechám na "dvouplacku" dopustit, ideální pro hobíka, co si občas střihne závod. Pokud se člověk o kolo zajímá a je aspoň trochu technicky zručný, tak výměna je otázkou chvilky.

Varianta 36 zubů
jirinek701. května 2025

Kvalitní řazení,XT

Registrovaný uživatel18. listopadu 2022

hmotnost

Relativně nízký nájezd Km

Registrovaný uživatel6. června 2022

Nízká váha, rychlé řazení.

Předchozí převodník měl trochu kratší životnost, vydržel jen 2 sezóny. Ale je pravdou, že jsem ho dost potrápil vytahanějším řetězem než došlo na jeho výměnu. S novým řetězem musel jít i nový převodník. Starý už nebyl použitelný.

Za mě minimální počet zubů na hardtail 29 horském kole se kterým jezdím delší vzdálenosti. 36 nebo 34 zubů by mi prostě nestačilo.