Recenze Sek a Zula - Miloslav Švandrlík; Jiří Winter Neprakta

Recenze Sek a Zula - Miloslav Švandrlík; Jiří Winter Neprakta

Autorská dvojice Neprakta-Švandrlík se víc než třicet let věnovala komiksové tvorbě, která přivedla ke kresleným příběhům celou jednu generaci mladých čtenářů. Tvorbě pro děti se věnovali nejen v dětských časopisech, ale i v novinách a na pokračování vydali téměř dvacítku titulů. K nejznámějším a také nejúspěšnějším patří seriál Sek a Zula. Vycházel v Ohníčku v letech 1968 až 1971 a znovu navázal…

Registrovaný uživatel22. července 2022

koupila jsem knížku pro vnuka, který končil první třídu. Jeho první knížka, kterou si přečetl úplně sám (vím, není toho tam moc na čtení, ale jsem přesto nadšená).

Báječné

Registrovaný uživatel18. října 2021

Skvělá a vtipná klasika, která kdysi vycházela v některém z časopisů. Bavilo to mě, moje známé a baví to i naše děti.

Registrovaný uživatel10. října 2021

Jsem ráda, že kniha znovu vyšla. Koupila jsem si ji hned 4×, abych měla vždy po ruce dárek pro dítě ve věku od 2 do 15 let.

Oproti vydání z roku 1994 (ISBN 80-901687-0-1) je kniha o dost menší, což u komixu docela vadí. Grafická úprava titulní strany je tristní. Nápis splývá s hlavami dětí a doplnit Nepraktův rukopis písmem Comic je zločin!

Lepší něco nežli nic.

Registrovaný uživatel14. ledna 2021

Výborný komiks pro dětičky od 8-9 let. Aspoň se mi to tak před 50 lety jevilo. Tehdy jsem to četl. Komiks je plný humoru, poučení a krásných, milých obrázků.

Registrovaný uživatel22. prosince 2020

Zábavné, poučné a vtipné.