Plášť na kolo Recenze Schwalbe Racing Ray černý 29" x 2,25"

Recenze Schwalbe Racing Ray černý 29" x 2,25"

Úplně nový, extraagresivní profil XC spojený s univerzální směsí Addix Speedgrip dělá z Racing Ray XC zbraň a brilantní doplněk pro Racing Ralph. Výrazné jsou odsazené středové bloky a robustní stranové bloky. Mezi tím je sofistikovaný otevřený prostor.

Registrovaný uživatel9. dubna 2025

Nejlepší plášť na přední kolo. Perfektně sedí a vede směr.

vychodil10. března 2025

Na přední kolo skvělý plášť. Velmi pěkně vede na asfaltu na polňačkách fyziku neošálite (jedině hřeby)

z.kubat1. února 2025

Používám společně s Raicing Ralph a velká spokojenost. Nízká hmotnost, dobře odvalují podhuštěné na asfaltu. Pro svižnou XC jízdu v lehčím terénu plus asfalt jsou skvělé.

zdenek.benda30. září 2024

kvalita, perfektní v terénu, tiché na silnici

Registrovaný uživatel27. února 2023

Kvalita.Záběr za každého počasí.Rychlý plášť.

Registrovaný uživatel25. dubna 2022

Kupuji si je už několik let a jsem naprosto spokojená

Registrovaný uživatel8. července 2021

Super plášť dopředu, drží i na šikmé ploše - výrazně lépe než Ron, skoro stejně dobře jako Hutchinson Taipan s tím, že lepe jede.

Registrovaný uživatel20. června 2021

Kvalitní plášť. Dobré jízdní vlastnosti.

Registrovaný uživatel26. listopadu 2020

Rychlý plášť, s dobrým gripem a skvělou váhou Kupoval jsem dva, jeden vážil 631gr., druhý 658gr. oba ve verzi SnakeSkin. Tmel mi u nich vůbec neprosakoval jako u starších Racing Ralphu.

V rozměru 29x2.25 celkem užovka, příště bych volil určitě 2.35 kvůli objemu

Registrovaný uživatel14. září 2020

SCHWALBE vyrábí ty nejlepší pláště na kolo a tento skvělý drapák je jenom dalším důkazem

Registrovaný uživatel25. května 2020

Schwalbe mám vyzkoušené a jsou hodně dobré obecně. Racing Ray pro mě byla novinka a mile mě překvapil, jak je tichý a rychlý na silnici a zároveň skvěle vede zabírá v terénu.

Registrovaný uživatel14. října 2019

Super grip i v mokrem terenu, solidni vydrz s novou smesi

Hur sly nasadit na 2,2mm ráfek

Registrovaný uživatel23. dubna 2019

Velký objem, nízký tlak - skvěle pohlcuje nerovnosti. Navzdory nízkému tlaku v zatáčkách drží, kam namířím, tam jede. Žádné obvyklé borcení boků, plavání či žvýkaní. Bezpečné, předvídatelné chování. V terénu za sucha naprosto super, dobře jede i drží na silnici. Jedinečná kombinace jízdních vlastností a schopnosti pohlcovat nerovnosti.

Abych nikoho zbytečně nezdržoval - dle výrobce se jedná o „agresívní XC zbraň“ - a já jsem mírumilovný turista, takže agresorům, závodníkům a válečníkům můj popis k ničemu nebude. Pokud to někoho zajímá, RaRay pohledem turisty: Konfigurace: Vpředu Racing Ray 29*2,25 SnakeSkin, duše, ráfek 19 mm, změřená šířka při 2,0 barech 54 mm, vidlice vzduchový Suntour Raidon, vzadu Racing Ralph 29*2,25. Hmotnost motoru 60 kg, pohotovostní hmotnost soupravy 76 kg, CPU v režimu „Kochající se turista“. Terén: Nejraději poklidné lesní cesty, lehký terén za sucha - Singletrail Moravský kras. Bohůmžel cesta přes vesnici - koleje, panely, kanály. Chování pláště Silnice: Na silnici RaRay a RaR prostě valí - navzdory figurám a nižšímu tlaku se odvalují lépe než takřka úplně hladké Schwalbe Marathon Supreme, o levnějších turistických pláštích ani nemluvě. V zatáčkách sedí skvěle - zase lépe než jakékoli hladké turistické, ani při vyšším tlaku okolo 2,2 baru se špunty nijak nežvýkají, nedrnčí, nevibrují. Radost z jízdy a hravost, které jinak skvělé Marathony nejsou schopny poskytnout, přitom skvělá ovladatelnost a bezpečnostní rezerva - nějaká díra v silnici (propadlý kanál, vystouplý panel) je ani při náklonu v zatáčce nerozhodí. Terén: V terénu je za sucha RaRay při minimálním povoleném tlaku 1,8 baru skvělý, při nepovolených 1,6 barech ještě skvělejší - stále krásně vede a drží směr, neplave a přitom skvěle pohlcuje nerovnosti a menší překážky - kořeny, štěrk. Kde nestačí plášť, plynule nastupuje vidlice - pocit z jízdy je fantastický, ovšem za tím fantastickým pocitem stojí nejen kvalita pláště, ale i zdlouhavé experimentování s tlaky soustavy přední kolo-vidlice. Vše doplňuje obdobně ušlechtilý RaR vzadu. Vše na úzkém 19 mm ráfku, což je na tento rozměr a tlak přinejlepším minimum, na ideálních 21 až 25 mm by se měl chovat ještě lépe. Shrnutí shrnutí - Jedinečná kombinace jízdních vlastností, ovladatelnosti a schopnosti pohlcovat nerovnosti, žádný jiný plášť to tak dobře nezvládá. Než se někdo rozhodne ke koupi - plášť je pouze jeden z komponentů, které rozhodují, jak se kolo chová, s mizernou vidlicí budou jízdní vlastnosti i s takto skvělými a drahými plášti pořád mizerné. Ano, jak jsem se sám přesvědčil .