stolní bruska Recenze Scheppach Tiger 5000S

Recenze Scheppach Tiger 5000S

Brousící systém Scheppach Tiger 5000S se hodí výborně hlavně pro domácí dílny, ale i pro menší provozovny, které vyžadují perfektní ostrost svých nástrojů. Na ovládání brousícího systému Scheppach je skvělé, že díky jednoduchému ovládání a systému přípravků může nástroj dokonale nabrousit i úplný začátečník a uchránit tak mnohdy drahé nástroje před zničením. Základem pro správně nabroušené ostří…

antalik.tomas2. ledna 2025

Výborne ostrí nože, po 3.brúsení som musel ist na pohotovosť a odniesol som si 3-štichy. Vrelo odporúčam.

61pepa20. listopadu 2024

Cena, vyhovuje moji potřebě,

v.foukal28. října 2024

Doufal jsem v lepší ostří.

Plastový korpus a vangl na kotouči

Registrovaný uživatel14. září 2024

Možnost dokoupení nástavců pro různé nástroje. Stabilní, těžší.

Dražší nástavce na nástroje.

Na broušení nožů dostačující. Samozřejmě záleží na kvalitě nože. Zkoušel jsem obyčejné, sice jsou ostřejší, ale není to žádný zázrak, ale to není bruskou. Na domácí broušení mi stačí.

Pepa29. května 2024

Celkem tichá.

Myslel jsem si,že hnací hřídel bude uložena v ložiscích,když je brusný kotouč tak těžký,bohužel,je pouze v pouzdrech,škoda.Tím se zřejmě zkrátí i životnost dobrého chodu brusky.Bohužel pouzdra nejdou konstrukčně ani vyměnit za ložiska.Veliká škoda. Při prvním smontování mi celá hnací hřídel vyjela na jednu stranu,jelikož je delší než je osazení pouzder,takže jsem ji musel vystředit 5mm podložkou.

Po těchto úpravách už celkem ok.