Recenze Scheppach HS105 5901324901

Stolová pila určená pro přesné a efektivní řezání dřeva v dílně i na stavbě, nabízí dostatečný výkon a stabilitu pro práci s různými typy materiálů. Je vybavena silným motorem s příkonem 2000 W, který zajišťuje rychlý a spolehlivý řez. Pilový kotouč o průměru 254 mm s karbidovým břitem umožňuje maximální výšku řezu 90 mm při 90° a 65 mm při 45°, což umožňuje zpracovávat i silnější obrobky.…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 19 recenzí pomocí Seznam AI

Scheppach HS105 je stolní pila s robustní konstrukcí a silným motorem, která zvládá přesné a kvalitní řezy. Uživatelé oceňují poměr ceny a výkonu, ale upozorňují na absenci soft startu a nepřesnosti v kolmém řezu. Pro hobby použití je vhodná, ale vyžaduje drobné doladění a úpravy.

• Hliníkový stůl s dobrou aretací a stabilitou
  • Silný a výkonný motor
  • Kvalitní řez a přesnost
  • Robustní a pevná konstrukce
  • Dobrý poměr ceny a výkonu
  • Tvrdý start motoru bez soft startu
  • Nepřesnosti v kolmém řezu kvůli vůli v drážce
  • Vratké nožičky stojanu
  • Plastové nástavce nohou padají
  • Vypínače umístěné hluboko pod stolem

beda.131. září 2026

pila je naprosto perfektní, ve svojí třídě bych řekl že je to top. Ještě jsem ji nezkoušel ale už jsem ji sestavil a zkontroloval rovnost stolu, paralelní doraz funguje perfektně, kotouč je do pravého úhlu. Vše je v pořádku, jsem naprosto spokojen. Vřele doporučuji.

Chybí soft start. ale ten jde dokoupit.

petrbarabas13229. srpna 2026

Krásně řeže poměr cena výkon podélné pravítku krásně rovné

hrozná škoda absence soft startu - vůbec nechápu proč příčné pravítko na přesné řezy a zkracování v podstatě k ničemu při řezání kotouč nedrží pevně výšku (možná jsem nezjistil, jak zaaeretovat)

havlicekjan5028. července 2026

Robustní konstrukce

Tvrdý start

MB464. července 2026

Silný, promyšlená konstrukce

Padají plastové nástavce nohou.

Spokojenost s nákupem

stribrsky27. dubna 2026

Přesná, silná. Za tu cenu spoustu parády.

Soft start by bodnul

brtnik.jaroslav31. března 2026

Velmi dobrý stroj do menší dílny, snadné ovládání výšky a náklonu pily, paralelního pravítka. Příznivá cena.

- kolmé (příčné) pravítko má v drážce vůli, kolmý řez není v pravém úhlu. - vypínače jsou umístěné poměrně hluboko pod pracovním stolem, navíc těsně vedle ovládacího kolečka pro nastavování polohy pilového kotouče. - tvrdý start motoru

Celkově jsem velmi spokojený.

Aleš Vávra1. prosince 2025

Skvělý poměr ceny a výkonu. Pravítko se ani nehne,pila neštípe, výkon dostatečný. Skvělá pila za ty peníze.

Jen ten vrchní ochranný kryt není moc dobře řešený, nepoužívám.

Rozhodně dobrá koupě.

afu27. července 2025

Jednoznačným kladem této hobby pily je hliníkový stůl. Pila díky němu působí kvalitněji, trvanlivěji a bezpečněji, než o malinko levnější výrobky s plechovými stoly.

Potěmkinův podstavec a přepravní kolečka. Místo těchto dvou zbytečností se těch pár korun mohlo přesunout do zkvalitnění nějakého smysluplnějšího prvku stroje.

Pro hobby použití super. Cena odpovídá účelu. Jsem spokojen.

Mira3. června 2025

Pěkné a stabilní provedení

justel.b29. března 2025

Nepřesnosti,ostrý stert

Pro šikovné kutily , dobrý

Miroslav.Volek212. února 2025

Hliníkový stůl s dobrou aretací slušný prořez 85 a 45 mm motor čistých 1500 w na to hobby řezaní slušný stroj doporučuji koupit kvalitní pilové kotouče ja používám Pilana cké nebo Makitu oboje se mi osvědčily hlavně na masiv .

Opravdu co té pile chybí je soft start !!! Hloupost za 200 kč sráží tuhle pilu minimálně o jednu třídu, a také to chce celkově doštelovat hlavně pravý uhel . Někomu nemusí sedět ještě stolek s plechu ale já svou pilu dal na ponk tak tuto věc neřeším.

Na rovinu spokojenost s výhradami dle popisu .

Registrovaný uživatel20. října 2023

Za slušné peníze hodně muziky

Registrovaný uživatel21. srpna 2023

kvalita

Stojan by mohl mít kolečka na přesun. pro jednotlivce docela těžké přenášení. Odkaz na náhradní kotouče a doplňky ke stroji

Registrovaný uživatel23. května 2023

Pro domácí použití vyhovující.

Nemá soft start.

Mohu doporučit Dostačující výkon i přesnost řezu.

Registrovaný uživatel18. května 2023

Pevne paralelni pravitko, vykonny motor, hlinikovy rozsiritelny stul. Jednoduse nastavitelna vyska rozviraciho klinu. Kvalitni rez.

Tvrdy rozbeh, ale to jsem vedel predem, nainstaluji soft start. Na vypinaci by mohla byt klapka pro rychlejsi vypnuti napr. kolenem.

Dobra pila pro kutila. Za ty penize se nic lepsiho nesezene.

Registrovaný uživatel5. května 2023

Zatím vše dobrý.

Registrovaný uživatel6. dubna 2023

pila dodána v nefunkčním stavu ale následná reklamace proběhla v 100% spokojenost

Registrovaný uživatel7. března 2023

Vše v pořádku... to co jsem od pily očekával... splněno

Při spuštění motoru velký kopanec do el. sítě. Vratké nožičky stojanu

Pro moji práci dobrý pomocník

Registrovaný uživatel1. března 2023

cena super. sikovna masinka pila dobrej uhel kutil jen jasa. neni ani tezka na premisteni pritom stabilny.....pro me zatim OK