Štípačka na dřevo Recenze Scheppach HL 1200s 5905410902

Recenze Scheppach HL 1200s 5905410902

Budete štípat metrová a silná polena? V tom případě vám pomůže neocenitelný štípací pomocník - Scheppach HL 1200s, který si poradí s jakýmkoliv typem dřeva, a to až do délky 137 cm. Mohutný tlak 12 tun má základ v nové konstrukci stroje, na které byly použity ocelové plechy o tloušťce až 6 mm, což je v tomto segmentu naprosto unikátní. Podobně jako u silnějšího typu byla i speciálně vyztužena…

Registrovaný uživatel
Odborná recenze

Snadná přestavitelnost a vhodná pracovní výška dělá ze štípačky Scheppach stroj, který respektuje ergonomická pravidla. Výška pracovní plochy plus prodloužený štípací nástavec nám práci zpříjemní a odlehčí. Délka pracovního kroku pístu jde aretovat zarážkou na dorazové tyčce.

Více na
Registrovaný uživatel27. ledna 2021

Vynikající poměr cena/výkon/kvalita použitých materiálů 3 velice lehce měnitelné pracovní výšky pro různé délky polena Nízká základna pro dlouhá polena aby se člověk zbytečně moc nenadřel. 12t už je opravdu dostatečně silný tlak. Výborný pomocník je i otáčecí střední stůl na který si velké poleno v případě nedoštípnutí štípačka vlastně sama zvedne.

Nutno před prvním spuštění opravdu pečlivě zkontrolovat dostatečné utažení všech hadic. Ramena s ovládacími pákami by mohli mít v místě otáčení silnější výztuhu (pouze můj osobní názor na funkci to nemá vliv).

Se štípačkou štípu celkem dost již druhou sezónu a zatím jsem ještě nenarazil na poleno ať je jak che sukaté které by ji zastavilo jako se mi to stávalo u slabších verzí od jiných výrobců. Jediný problém byl když asi týden po prvním spuštění se uvolnila hadice od nádrže a olej který se má vracet zpět do nádrže tekl na zem což jsem si po domluvě s obchodem a zasláním fotky závady opravil sám nasazením hadice zpět na své místo a řádným dotažením zajišťovací pásky načež mi v rámci záruky byla zaslána nová olejová náplň za tu vyteklou. Z mé strany tedy naprostá spokojenost jak s jednáním a komunikací obchodu ,,ELECTRO GARDEN" tak s výrobkem. Prostě dobře utracených 16000.

Registrovaný uživatel30. listopadu 2020

Lámají se vodící lišty

Pep 2725. října 2020

Používaná jednu sezonu zatím naprostá spokojenost, jak psali jiní nevím že jsem bez ní mohl být

Škoda že podkladaci stolek není výklopný do strany na čepu jako jsem viděl u jine štípačky.