Pneumatické kladivo Recenze Scheppach AB 1600

Recenze Scheppach AB 1600

Výkonné bourací kladivo Scheppach AB 1600 je primárně určeno pro bourací a demoliční práce v soukromém sektoru nebo krátkodobému nasazení v profesionálním stavebnictví. Štíhlý tvar těla stroje dovoluje pracovat i ve stísněných podmínkách. Síla úderu 50 Joulů není jen tabulková hodnota. Mohutný a vyspělý systém úderníku produkuje opravdu mohutný ráz, pocitově srovnatelný i s výrazně dražšími…

Píďa30. října 2025

Proti modelu 10 let starému už mají lepší konstrukci pro snazší nastavení a údržbu.

Nevydrželo fungovat ani 2 hodiny. Začalo vydávat hrozné zvuky a po rozebrání se ukázalo že jedno z ložisek to má za sebou.

Jan Hol.25. dubna 2025

Docela fajn tukátko!!!!!!!!!!!!!!

Registrovaný uživatel13. září 2024

v minulosti jsem měl stejný výrobek a byl jsem spokojen. Výrobek je spolehlivý

Registrovaný uživatel27. srpna 2021

Skutečně výkonný stroj na bourací práce, v porovnání s profi SDS maxkou je to tank proti osobáku. Mám zkušenost se starším Scheppachem z práce, poměrně dost vydrží. Za skvělou cenu je včetně plechového futrálu a oškrtu, může se hned začít.

Nejsou to tak úplně zápory, ale kdo ho chce pořídit, měl by vědět, že: Je dost těžký, musí se čistit a poměrně často doplňovat olej. Pracovat v jiné poloze, než směrem dolů vyžaduje Schwarzeneggera v čase jeho vrcholné kondice. Např. na vodorovný průraz betonové stěny je pro normálního chlapa třeba lafeta nebo alespoň závěs, jinak není možné dělat souvisle víc, než pár minut. Oškrt jsme po rychlém ztupení dali kováři, ten ho zakalil a popustil a pak už vydržel rozumně, ale nevím, jestli to platí obecně. S novým jsem dělal pár hodin a zatím vypadá hrot dobře.

Pro práce, na které je tento stroj určen, tedy těžší bourací práce např. betonových podlah, žb konstrukcí apod. se opravdu vyplatí. Než jsme ho v práci pořídili, vysekávali jsme profil 20x20cm v betonové desce SDS maxkou. Když šéf dovezl tenhle stroj, nemohli jsme uvěřit, že práci, na které jsme si setřásali ruce celé dopoledne, udělá za 20 minut.

Registrovaný uživatel28. července 2021

Ocelová konstrukce, výkon

Váha

Za ty peníze neskutečný pomocník, ikdyž je trošku těžší,

Registrovaný uživatel12. května 2021

Cena, výkon super.

Registrovaný uživatel2. května 2021

Je to dělník s neuvěřitelnou silou. SUPER CENA

Registrovaný uživatel6. ledna 2021

velký výkon - velký úder, rychlá výměna dlát

vynikající výkon za rozumnou cenu

Registrovaný uživatel2. prosince 2020

Velmi výkonné Nízká cena

Hmotnost - dost těžké a dělat s ním v horizontální poloze je makačka

Registrovaný uživatel19. října 2020

Zatím žádný problém.

holas.mh21. června 2020

Nízká cena a váha. Zatím sekalo je 20-ku beton a v poho.

No, jenom ty oškrty jsou na dvě věci, ale za ty prachy dobrý.

Registrovaný uživatel14. dubna 2020

úžasný výkon, velká síla

váha

zatím nejlepší hoby hráčka pro demolice

Registrovaný uživatel1. října 2019

Super cena Dostatečný výkon (beton není žádný problém)

V manuálu není uvedeno, jaký olej má být doplňnován a ani není součástí balení. Kufřík je z papíru a ne z plechu. Už od novoty lehce uniká olej.

Za ty prachy se nevyplatí chodit do půjčovny