Mobilní telefon Recenze Samsung Galaxy S20 (G980F)

Recenze Samsung Galaxy S20 (G980F)

Tahákem další generace chytrých telefonů Samsung Galaxy S jsou určitě značně vylepšené fotoaparáty, špičkový výkon, vynikající displej s velmi jemným rozlišením a vysokou obnovovací frekvencí a samozřejmě skvělý design. Galaxy S opět míří na vrchol a mění způsob, jakým budete zachycovat fotografie a videa. Klíčové vlastnoti - Dynamic AMOLED displej s frekvencí 120 Hz - výkonné osmijádro Exynos…

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Vlajková loď Samsungu, to již několik let neznamená jen jeden model, ale zpravidla řadu lišících se telefonů... Loni i letos se jedná hned o tři více či méně se lišící verze. Pomyslným základem je letos Galaxy S20. Je nejmenší, má nejméně fotoaparátů a také je logicky nejlevnější. Přesto nabízí 120Hz displej, rychlé a bezdrátové nabíjení, výkonný hardware nebo skvěle fungující prostředí.

Více na Mobilenet

výkonný procesor

tři schopné zadní fotoaparáty

velmi kvalitní 4K (60 FPS) video

perfektně odladěný systém

prostředí uzpůsobené na ovládání jednou rukou

podporuje paměťové karty

připraven na eSIM

postrádá 3,5mm jack

designově nezajímavý modul fotoaparátů

modul fotoaparátů vystupuje nad okolní povrch

menší interní paměť

chybí klasický teleobjektiv

zbytečné 8K video

SMARTmania.cz
Hodnocení: 90 %Odborná recenze
SMARTmania.cz

To, že se jedná o základní model v žádném případě neznamená, že by nebyl dostatečně vybavený. Naopak, a oproti nejvyšší S20 Ultra neztrácí tolik, kolik by se při pohledu na rozdíl v cenovce mohlo zdát. Stejné hodnocení navíc platí i pro větší Galaxy S20+. Jak jsem již nakousl výše, po hardwarové stránce jde o identické modely, ve prospěch S20+ tak hraje jen nepatrně vyšší kapacita baterie. Mezi největší zápory jinak zdařilého smartphonu se jednoznačně řadí nižší výdrž. Na papíře 4000mAh nepůsobí vůbec špatně, ale v reálu jsem zkrátka očekával, že bude o něco lepší.

Více na SMARTmania.cz

OLED displej s podporou 120Hz

design, tenké rámečky

optimalizace systému, prostředí One UI

stereo reproduktory s dobrým zvukem

ergonomie, kompaktní rozměry

vystupující modul fotoaparátu

absence 3,5mm jacku

8K video a 30x zoom příliš nevyužijete

Adam Petzuch24. října 2023

Úžasný fotoaparát Výdrž baterie Bezdrátové nabíjení Krásný displej Plynulý chod bez sekání

Absence jacku na sluchátka

Tento telefon vlastním již od jeho vydání a stále funguje tak, jak má. Za ty peníze, za které se dá pořídit dnes už nic moc lepšího nenajdete. Pokud jste člověk, co rád fotí, tak určitě oceníte kvalitu fotoaparátu, která je doopravdy úžasná a je to první telefon, který mě přesvědčil, že i s telefonem jde fotit jako profesionál. Stejně tak je super, že od doby co telefon mám, tak se stále vůbec neseká. A to jsem na něm několik hodin denně. Samsung S20 byl tedy pro mě velkým překvapením a mohu vám jej jen doporučit.

Varianta 128 GB Cloud Blue
Ivan Selejo11. prosince 2022

Vsechny marketingove zvasty, kompaktni, dobre foto i video, rychly...

Priserny procesor Exynos 990, neveril jsem ze to muze byt tak hrozne

Updaty ve 2022 to lehce vylepsily... Ze 2021: I pri uspornem rezimu se vsemi aktualizacemi ze 20.8.21 a se vsim na pozadi povypinanym je pri beznem surfovani i jen pres wifi telefon teply cca 40st, jakmile chcete fotit nebo natacet tak je prakticky nepouzitelny, okamzite HORKY nad 50st. Baterka leti dolu a nelze s tim bez velke powerbanky a kabely jit ani s detmi na vylet. Jakmile kdekoli scroluje obrazovka, tak procesor jede asi naplno a hoří. Samsung se svou vlajkou dost zklamal, za mne cista ostuda, tohle nedela ani "cinan" za 3000,-

Registrovaný uživatel24. dubna 2022

Celkově jsem zatím spokojená, ale ještě na velké hodnocení ti není, mám ho pár dní...

Registrovaný uživatel28. dubna 2021

Krásný chytrý

Folie rychle poškrábání některé funkce složité

Hezký,ale cena vysoká

Registrovaný uživatel19. dubna 2021

ochranná folie displeje už z výroby, plynulé přepínání aplikací, překvapivě kvalitní zvuk origo sluchátek.

Baterie by mohla mít o něco větší kapacitu a pak umístění všech tlačítek na jedné straně. ( chce to trochu cviku při zasazování do držáku v autě ) Jinak nic

Varianta 128 GB Cloud White
Registrovaný uživatel28. března 2021

Baterie má dobrou výdrž. Velikost je ideální.

Občas zlobí odemykání otiskem prstu.

Varianta 128 GB Cloud White
Registrovaný uživatel22. března 2021

Velmi kvalitní zpracování, super display, spousta příjemných funkcí, fotky a videa ve vysoké kvalitě. Vzhledem k výkonu stále kompaktní rozměr oproti konkurenci.

Stále vysoká cena. Kratší výdrž baterie jako daň za přijatelný rozměr, ale při běžném používání vydrží téměř 1,5 dne.

Zatím maximální spokojenost a vzhledem k ceně bude snad dlouho sloužit.

Varianta 128 GB Cloud Blue
Registrovaný uživatel10. března 2021

Po cca dvou měsících užívání nefunkční :/

Registrovaný uživatel9. března 2021

Možnost použít Micro SD kartu až 1T. V balení je nabíječka i sluchátka (na rozdíl od Samsung Galaxy S21 aj.) Možnost bezdrátového nabíjení i reverzního nabíjení (údajně i reverzního bezdrátového, nemám vyzkoušeno) Vyšší odolnost přístroje (IP 68) Možnost upgradovat operační systém na Android 11

Nemá 3,5 mm Jack, takže nelze nabíjet kabelem a zároveň připojit sluchátka. Nemá síť 5g

Je to výborná koupě. O záporech jsem věděl dopředu, takže jsem při nákupu volil kompromis podle svých potřeb.

Registrovaný uživatel9. března 2021

skvělý foťák aktuální OS spousta místa na data relativně malý

o něco horší odezva snímače otisků

Registrovaný uživatel8. února 2021

Super telefon.

Bronislav N11. prosince 2020

Super displej. Fotografie jak za denního, tak večerního světla plné barev a detailů. Možnost v nastavení si zvolit "živé foto" mobil udělá sérii fotografií a ty následně udělá jako GIF. Poměrně rychlé nabíjení z 15% na 100% za 65minut. Zvuk, kvalita nezklame i náročné posluchače. Možnost e-sim a mít teoreticky tři čísla. Ultra rychlé WiFi 6.generace. Výdrž baterie při střední náročnosti 32.hodin možné dosáhnout.

Rozhodně při velké zátěži, třeba hraní her se procesor zahřívá a to nemusí být příjemné. Někdo může postarat jack na sluchátka. Absence notifikaci na zamčené obrazovce taktéž nemusí každý chtít oželet. Skleněná záda jsou kluzká a doporučuji minimálně průhledný plast, silikonové pouzdro a tím se i o milimetr vystupující modul fotoaparátu srovná a nebude se tak na rovné ploše telefon kývat.

Rozhodně v současné době se jedná o špičkový model s příznivou cenou než tomu bylo při uvedení na trh a za poměr výkonu, vybavenosti a kvality, pokud majitel je ochoten odpustit zmíněné nedostatky. Jedná se o na dnešní dobu i kompaktní telefon, který i za 2.roky bude dál než většina konstrukce co do odladění nadstavby, fotoaparátu, výkonu i kvality displeje. Navíc podobně jako konkurenční Apple i Samsung příliš meziročně pokud pomineme první tři měsíce od uvedení na trh neztrácí výrazně na hodnotě. Vždyť i loňský S10 se pohybuje okolo 14 000Kč. Kdo je náročný, nebude zklamán. Jen opravdu, zdůrazňuji, při vyšší zátěži se telefon zahřívá, snad jediná menší kaňka.

Registrovaný uživatel21. listopadu 2020

Přítelkyně si nemuže vynachvalit a po pravdě jí trošku závidim.. Moje s10 je nehorší mobil co se týče baterie.

Nemá snapdragon 865... Popřipadě starší stapdragon... Takže výkon je očesaný oproti Zahranični verzi. Dále baterie je malá vydrží při běžném použiti den ..

Pokud bych si momentalně měl koupit telefon,tak půjdu do nějakého korejského výrobce který dává za méně peněz víc muziky... Hlavne snapdragon...

Registrovaný uživatel9. června 2020

- Již od modelu Galaxy S6 kupuji nejvyšší řadu Samsung. S S20 jsem spokojený, používám ho denně. Plus a ultra jsou předražené, neumějí nic navíc. Fotky dělá pěkné, výkon má dobrý.

- slabá baterie, výdrž sotva den - display není vůbec čitelný na slunci - kabel k nabíječce oboustranný usb-c, musel jsem si dokoupit kabel k PC, v balení není redukce