Rožnění na plynovém grilu. Pečené kuře, šťavnaté vepřové maso nebo živáňská pečeně. Tradiční a velmi oblíbená česká jídla. Pokud si chcete dopřát tuto klasiku z grilu, rozhodně vám mezi příslušenstvím nesmí chybět rotisserie. Že to zní příliš složitě? Nemějte obavy, je to jen jiný název pro klasický rožeň, ovšem v moderním provedení. Pečení na rožni je styl pečení, při kterém je maso napíchnuto na dlouhý špíz, rožeň – dlouhá pevná tyč, kterou lze zatížit větším množstvím masa (u rotisserie Premium až do 10 kg). Maso se na rožni poháněném elektromotorem otáčí a rovnoměrně peče ze všech stran.
Vlivem pomalého otáčení nestihne šťáva či marináda z masa odkapávat. Maso tak zůstává šťavnaté a absorbuje mnohem více chutí z přidaných ingrediencí. Navíc se díky rovnoměrnému pečení vytvoří na mase křupavá kůrka ze všech stran. Pokud rádi připravujete jídla na rožni, pak určitě využijete i nerezový koš k rotisserii. Koš jednoduše připevníte na rožeň a můžete připravit skvělé pečené brambory nebo krájenou zeleninu.