Epické kamna.
Neprohřívají se směrem k podlaze, takže netřeba podložka. Není předepsané ani vzhledem k pojištění, pokud jsem to správně pochopil.
Luxusní kvalita.
Funkčnost.

Epické kamna.
Luxusní kvalita.
Funkčnost.
Vzhled, u nas dobre hreji i s mensim privodem vzduchu. Polovina buk/dub brikety( cca1kg ) hori cca 2hod, takze nemusim casto prikladat. K topeni pouzivam take meke drevo smrk atd. Tam uz je to o dost castejsi , ale na zacatku horeni super...Teplo dokaze salat priblizne 2 - 3 hod. po dohoreni, pak uz rychle chladne.
Pred rokem asi jen 3x v kamnech horelo. Od podzimu prubezne topime. Cca po mesici topeni zacali kovove rany, jako kdyz nam nekdo zezadu tuka kladivem. Velice rusive, v obyvaku proto nemuze nikdo spat. Rany jsou slyset pres 2 dvere na druhe strane domu. Nejhlucnejsi pri chladnuti a roztapeni. Informovan prodejce jiz pred ctvrt rokem. Ted se chystam resit reklamaci. Tak uvidime jak pochodime... Nebyt tohoto problemu, naprosta spokojenost...
Z kamen se ozývají kovové rány, takže místo romantiky z hoření dřeva mlácení kovu. Plný byt kouře, při přikládání letí dým dovnitř. Sklo okamžitě černé, přitom dřevo vysušené. Špatný tah kamen. Celkově katastrofa. Krbovou vložkou zn. Romotop v žádném případě nedoporučuji, naprosté zklamání.
Nedoporučuji, pokud máte kamna v místnosti, kde rádi pobýváte a máte rádi klid. Plechové bouchání, které se v kamnech ozývá po většinu doby a ještě několik hodin po topení, je opravdu velmi výrazné a nepříjemné a nedá se svojí intenzitou srovnat s žádnými kamny, které znám. U nás díky Romotop kamnům spíme už přes 2 roky se špunty v uších. Reklamaci jsme řešili, vyjádření z firmy bylo toto "Určitě se nejedná o žádnou konstrukční chybu, ale jako jedna z možných variant zvukových projevů se jeví skrytá materiálová vada – pnutí materiálu vinou teplotních změn." Kamna byla po kontrole techniků z firmy Romotop vyměněna za nová, nová to mají úplně stejně, takže jsme další reklamaci vzdali (proces reklamace byl velmi náročný z různých hledisek) a na jiná kamna bohužel nejsou finanční možnosti.
Funguje to
Chtelo by to nejak izolovat kliku dvirek.
Nemohu hodnotit, zboží zatím nemám
Hezký design. Oválný tvar vybrán schválně pro možnost lepšího natočení, tak aby sklo směřovalo k místu sezení.
Přiměřený výkon/výhřevnost pro dobře zaizolovaný dům. Pro lepší rozptyl tepla po místnosti dokoupen ventilátor (Flamingo) na kouřovod.
Kamenné opláštění se sice déle nahřívá, ale zas déle sála po ukončení topení.
Možnost vyjmutí celého litinového roštu a jeho vyčištění mimo kamna, jakož i vyčištění v kamnech po ním.
Kamna mají vespod plastové nožky, takže nepoškrábou dlažbu (jak jsem se původně obával..
V návodu není, jak přehodit z výroby osazený horní vývod spalin na zadní.
Trochu hůře se čistí dvířka (nalítaný popel); ideální bude vysavač na popel.
Celkově spokojenost; zatopeno zatím jen párkrát. Ale na zimní večery u TV pro atmosféru a přitopení v přechodném období idál.
design