Strunová sekačka Recenze Riwall PRO Ralt 3040

Recenze Riwall PRO Ralt 3040

Akumulátorový vyžínač Riwall se může pochlubit velmi tichým a ekologickým motorem. Díky absenci přívodních elektrických kabelů si můžete dopřát libovolnou volnost pohybu.

Richard Molek13. srpna 2025

Vyžínač splnil má očekávání, je silný, výkonný, poměrně robustní konstrukce, poradí si i s hustějším porostem, i struna průměru jen 1,5 mm se ukázala jako dost odolná i na tvrdší stonky. Vyžínač obsahuje doplňky sloužící k ochraně rostlin před poškozením jiných obžínanách rostlin - jako sklopný kovový vymezovač bránící aby struna dosáhla až k rostlinám, které nechceme poškodit. Také boční plastové (vzdálenost od zídky vymezující) kolečko sloužící k ochraně před ubytečným obrušováním struny při vyžínáná těsně u zdiSpotřeba struny je menší, neurazí se většinou celý větší kus, ale rovnoměrněji se opotřebovává, zkracuje spíš od konce. Struna se snadno odvíjí, uvolňuje. Výrobek dorazil s plně navinutou dvojitou cívkou struny. Navíjení jsem ještě nezkoušel, ale ke každé části výrobku jsou dodány podrobné názorné návody. Výhodou také je možnost jednoduchého přenastavení různách úhlů vyžínání - sklonu, nebo natočení hlavy, + délky vyýínače, bez potřeby nářadí, čistě ručním utažením. Také nastavitelná / volitelná délka závěsu přes rameno. Celkově je stroj mnohem lehčí než klasický motorový křovinořez.

Jedinou slabinu vidím v konstrukci spínače - jde o dvě plastové páčky na hlavní ose nosné trubky hřídele. Jedna slouží jako pojistka, druhá zapíná chod, jsou proti sobě. Obě dvě jsou ale vyrobeny s vělmi tenkého plastu, takže se řasem bojím ulomení opakovaným únavovým namáháním. A pokud se omylem váce stiskne jako první páčka startu bez té pojistkové naproti ní, mohlo by dojít k ohnutí nebo ulomení té první. Škoda, protože zbytek stroje je zpracován poměrně robustně a kvalitně, moc nerozumím proč se šetřilo právě na takové malé části, navíc právě opakovaně mechanicky exponované..

Klady zatím jednoznačně převažují. Životnost baterie nemohu zatím posoudit, ale z toho že prodejce nabízí prodloužení záruky na akumlátor na 4 roky v případě garanční prohlídky v autorizovaných prodejnách, logicky odvozuju, že si musí být jistý delší životností baterií. V základní nabídce byly 2 Ah baterie, já si koupil místo toho dvě 4 Ah (nabízejí i 6 Ah). Ta 4 Ah vydržela napoprvé asi cca 45 min provozu, samozřejně s občasným vypínáním při přecházení z místa na místo. --- + Jeden recenzent na Zboží cz ale jako zápor uvádí toto : . "Nedostanete k němu již koupit náhradní hlavu, která se používáním prodře. Takže max. doba použitelnosti je jedna sezona. V prodejně OBI, kde jsem křovinořez koupil, mně odkázali na internet. Tam ale náhradní díl - strunovou hlavu - nenabízí nikdo a na dotazy nereagují. Na možný počet použití velice drahá záležitost. Už bych si jej nekoupil" Tato záporná recenze je už starší - z roku 2021). AI mi zjistila aktuálně toto : Nyní už se situace zásadně změnila. Aktuálně dostupné náhradní hlavy pro Riwall PRO RALT 3040 BTPS.sk (Slovensko) — Nabízí originální ND Riwall RALT 3040 – strunová hlava (A4-3), skladem, cena kolem 26 € ( 560 Kč). Motozahrada.eu — K dispozici pod kódem trimmheadRALT, označená jako „Riwall trimmer head for RALT 3040“, cena cca 23,60 € ( 500 Kč), skladem. České eshopy (např. Českázahrada, Gronych, JADAL.cz) — Originální kompletní strunová hlava, označena „trimmheadRALT“, cena od 566 Kč do cca 599 Kč, skladem. Shrnutí dostupnosti Prodejce Produkt Cena (cca) Dostupnost BTPS.sk ND Riwall RALT 3040 – strunová hlava 26 € Skladem Motozahrada.eu Riwall trimmer head for RALT 3040 23 € Skladem Českázahrada.cz Kompletní strunová hlava (trimmheadRALT) 566 Kč Skladem Gronych.cz Totéž s cenou 566 Kč 566 Kč Skladem JADAL.cz Totéž, cena 499–599 Kč 495 Kč Skladem Nejvýhodnější české obchody (bez nutnosti platit zahraniční poštovné) ČeskáZahrada.cz – originální hlava pro Riwall RALT 3040 Cena: 566 Kč Dostupnost: skladem JADAL.cz – kompletní strunová hlava pro RALT 3040 Cena: 495–599 Kč (podle dopravy a slevy) Dostupnost: skladem Gronych.cz – originální hlava pro RALT 3040 Cena: 566 Kč Dostupnost: skladem + možnost : Alternativní (kompatibilní) strunové hlavy pro Riwall RALT 3040 – přehled a návody

Varianta bez aku
buczouhar12. července 2025

Mám víc produktů od Riwall a jsem s nimi spokojený.

vera.pluharova1. července 2025

snadné sekání

emil.brabenec17. června 2024

už jsem měl s tímto výrobkem zkušenost a byla vynikající.

jiripykal5. června 2024

Lehký, kapacita baterie naprosto dostačující. 30 minut jak je uvedeno. Kvalitní výrobek, žádná levná Čína.

Čínské krámy jako křovinořez Shark a jiné raději nekupovat.

kvasnicka.vaclav2. února 2024

Lehké a bez kabelu.

Registrovaný uživatel13. července 2023

Dobrá kvalita.

Registrovaný uživatel16. července 2022

Nevím objednával jsem pro známého

Zrovna tak

Známý si zatím nijak nestěžoval,tak předpokládám,že mu asi vyhovuje.

Registrovaný uživatel10. července 2022

Jednoduché ovládání, variabilita, kvalitní zpracování, dostatečná výdrž (dle typu baterie).

Není možné nastavit kryt žací hlavy, sice dobré pro bezpečnost práce, ale totálně nepraktické.

Varianta bez aku
Registrovaný uživatel31. října 2021

- na dosekání kolem plotu a domu postačující, baterie vydrží stanovenou dobu,

- zatím jsem stroj použil pouze 2x

Registrovaný uživatel7. září 2021

Lehký a baterie je shodná s ostatními stroji RIWALL.Mám jich více.

Stroj je v pořádku.Dlouhá dodácí lhůta.

Stanislav Melecký24. srpna 2021

Lehký, vhodný i pro ženy.

Na možný počet použití velice drahá záležitost. Už bych si jej nekoupil

Registrovaný uživatel29. července 2021

K ničemu, protože jste mi ho vůbec nedodali.

Registrovaný uživatel20. července 2021

perfektníneváhejte

jen doporučuji

Registrovaný uživatel6. července 2021

lehký, výkon překvapil, bere i dřevité stonky, výdrž dobrá vzhledem k baterii, to co má, udělá

trochu brní (vibrace do ruky), což po 25ti minutách je fakt opruz, zvyšuje to únavu

na průměrné a lehce nadprůměrné sekání doporučuji (na hustý prales to není), výkonné na to co to je, dobře překvapí

Registrovaný uživatel26. června 2021

Vyžínač Riwall jsem koupila na základě kladných hodnocení uživatelů a musím potvrdit, že jsou pravdivá. Hned nový jsem ho použila v opravdu "zátěžových" podmínkách a obstál na jedničku. Zvládne i poměrně vysokou trávu a obtížný terén. Používám často. Jednoduchá obsluha, dobře se i čistí. Doporučuji.

zatím nemám žádné...

Spokojenost, příjemná cena.

Registrovaný uživatel20. června 2021

Mám ji na dosekávání po velké sekačce , poseče i vysokou trávu ,jsem maximálně spokojený . Vydrží tak cca 40 minut sekání. Takže za mě ok.

Registrovaný uživatel2. května 2021

Nevím ještě jsem neskousel

Registrovaný uživatel18. října 2020

Ergonomický, tichý přístroj.

Chtělo by to trochu větší výkon

Jsem spokojený.

Registrovaný uživatel18. srpna 2020

S vyžínačem jsem velmi spokojená, spolehlivě doseká místa kam nelze zajet se sekačkou, oceňuji AKU provedení a jeho lehkost pro kterou s ním mohou bez problémů pracovat i ženy.

Zatím jsem žádné neobjevila

Dobrá volba