Elektronická stavebnice Recenze Raspberry Pi 5 SC1113

Recenze Raspberry Pi 5 SC1113

Model Raspberry Pi 5 SC1113 je vybaven 16GB RAM, což jej činí vhodným pro širokou škálu aplikací, od domácí automatizace až po náročné multimediální projekty a Edge Computing. Díky svým kompaktním rozměrům a vysokému výkonu je ideální volbou jak pro domácí uživatele, tak pro profesionály hledající flexibilní a výkonný počítač. Výkon a rozšířené možnosti Produkt je vybaven dvoujádrovým…

petr.benysek29. září 2025

4-jádrový komp se 16 GB paměti... to mi před "pár" lety stálo pod stolem jako výkonný desktop! :D

Prostě plnohodnotný, výkonný počítač, který se vleze do kapsy.

vysinka.petr24. srpna 2025

Vše je jak je popsáno. Pořídil jsem s 16 Gb RAM - zatím velká spokojenost.

Registrovaný uživatel29. července 2025

16GB na virtuálky v qemu

trošku víc hřeje, ale zase 16GB verze má snad malinko úspornější novější revizi čipu bez nepotřebných historických věcí

jimklimov12. června 2025

Model s 16GB RAM jsem si poridil pro buildovaci farmu - tak docasne pracoviste muze byt v tmpfs a nekazit SSD/MMC (a je i rychleji). Rozbehl jsem Proxmox, ale dal s tim jeste nedorazil.

MicroHDMI potreboval dalsi kabel, a ma se davat pozor na tlistku konnektoru at' tam vejde kokem dalsich kabelu. Argon krabice to vyresila - propojuje to na vetsi a oddalene HDMI. Pozor: USB klavesnice pro rizeny bootloader musi byt pripojena v on-board USB porty, ne te Argonovske. Chce 5V5A docela striktne, rebootouje pri stressu s mensim zdrojem.

roman25. dubna 2025

Nízká spotřeba. Vhodné pro server, Apache, OpenVPN, Transmission, FTP...

Na nic špatného jsem nenarazil.

dajmil18. dubna 2025

rychlé

musíš k tomu dokupovat micro hdmi a nabíječku

lepší koupit celej ten set s raspberry pi, nabíječkou a micro hdmi