Recenze Průvodce králičí norou - Jan Tománek (2023, pevná)

Třicet tři snadno srozumitelných kapitol zásadních souvislostí o době, ve které žijeme. I když je každá kapitola sama o sobě znepokojivá, hrozivě působí až všechny společně. Je téměř jisté, že kniha bude záhy označena za konspirační. Myslete na to, že pokud budete následovat pomyslného Alenčina bílého králíka do nory a jednou do oné zapovězené místnosti za dveřmi vstoupíte a toho slona, který…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 8 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha Průvodce králičí norou je pro čtenáře, kteří hledají podnětné a stručné zpracování aktuálních témat. Zatímco mnozí oceňují její čtivost a strukturu, někteří kritizují nedostatek hlubších souvislostí a přílišný důraz na negativní aspekty. Je vhodná pro ty, kdo chtějí konfrontovat své názory s jinými než mainstreamovými pohledy.

• Výborně napsaná a čtivá
  • Zabývá se aktuálními tématy jako klimatická změna a mezinárodní politika
  • Dobře strukturovaná a podnětná
  • Vyniká stručností
  • Podněcuje k zamyšlení
  • Chybí další podstatné souvislosti
  • Přehnané zaměření na negativní témata jako pedofilie a zvrácenost
  • Pro některé čtenáře příliš negativní a inkviziční tón

Registrovaný uživatel4. června 2026

Koncentrace pravdy - každý by si měl přečíst

Alexandr Bajar30. června 2024

Stručné Čtivé Zamyšlení hodné Souhrn všech útrap současného světa

Vadilo mi to cílení na zlo a taková ta inkviziční linka (neustálé omílání pedofilie a zvrácenosti atd.), tohle mi přišlo hodně přehnané.

Knihu jsem přečetl ale nevrátím se k ní. Pana Tománka si vážím, ale jeho kniha působí jako protipól - vlastně to co kritizuje. Peklo, sodomie, pedofilie...... Jako by mával plamenným inkvizičním mečem. Jeho kniha mi závěrem přišla jako inkviziční manuál = přehnaně negativní, neustále bazírující na skryté pedofilii atd....atd. Akceptuji jeho názor, ale jak jsme řekl, knihu nemám důvod číst podruhé a celkem lituji nemalé částky, kterou jsem za ni utratil.

korpass3. června 2024

Perfektní kniha pro čtenáře, kteří ještě stále používají svůj mozek.

sumak23. prosince 2023

Ze zvědavosti. Vyniká stručností. Už ho nepoužívám...

Chybí další podstatné souvislosti.

Registrovaný uživatel21. listopadu 2023

Knihu jsem zakoupil na základě doporučení od dobrého přítele. Popisuje názory autora na aktuální klíčová témata; klimatická změna, mezinárodní politická situace, energetická krize apod. Knihou nadále občas procházím s cílem si osvěžit poznatky a konfrontovat je se současným vývojem , rovněž ji půjčuji a doporučuji dalším známým.

Kniha je super; dobře strukturovaná, čtivá a pravdivá. Je velmi podnětná pro zájemce o jiné než "mainstreamové" názory. Motto: "Nejlepší knihy jsou takové, které člověku říkají, co už sám ví" (George Orwell).

Registrovaný uživatel15. listopadu 2023

Kniha líčí naši dobu.

Doporučuji, přečteno jedním dechem, výborná kniha

Registrovaný uživatel30. října 2023

Skvěle napsáno.