Frézka Recenze POWERPLUS POWX0650

Recenze POWERPLUS POWX0650

Díváte se na ideálního pomocníka všech instalatérů, elektrikářů i domácích kutilů. Tato výkonná fréza dokáže do betonu, zdi s obkladem nebo podlah vytvořit drážky pro vedení kabelů či potrubí. Přichází v balení se dvěma diamantovými kotouči a klíčem. Hloubka drážky je až 45 mm a její šířku můžete volit mezi 14, 24, 34 a 44 mm.

Registrovaný uživatel29. prosince 2022

Výkon,celková stavba stroje

Bezpečnostní pojistka vypínače.

Registrovaný uživatel27. srpna 2022

Výkonný stroj. Beton, cihly.... Není problém. Řezání bez prachu.

Za tu cenu výborný pomocník.

Registrovaný uživatel31. března 2022

výkonný stroj 4 možnost hloubka řezu až 45mm

je těžší - pří dlouhé práci to pocítíte

Registrovaný uživatel29. listopadu 2021

Fréza POWERPLUS POWX0650 funguje velmi dobře. Lze s ní frézovat i do kamene. Výkon motoru je dostatečný - při práci v cihle drží stejné otáčky. Osazení frézovacími kotouči je vhodně zvolené. Frézoval jsem drážku o maximální hloubce a šířce v celkové délce 80 metrů - převážně v cihelném zdivu. Na frézovacích kotoučích není zjevné žádné výrazné opotřebení. Tuto frézu mohu doporučit. Po ukončení práce je vhodné demontovat vodící kolečka a vyčistit a namazat hřídelky vodících koleček a kompresorem vyfoukat motor.

Žádné jsem nezjistil.

Registrovaný uživatel28. března 2021

vyřezal jsem celý barák a vydržel

horší ovladatelnost

za ty prachy paráda

Registrovaný uživatel7. března 2021

vysoký výkon, v cenové třídě nemá konkurenta

frézka je trochu těžší a obtížně se nastavuje šířka drážky.

Registrovaný uživatel23. ledna 2021

Hloubka a šíře drážky

Váha ,špatná manipulace,

Registrovaný uživatel16. září 2020

Krasne odebírá zeď. Síly má dost.

Pozvolny rozjezd. Cca. Vterinu az 2 se nic nedeje a az pak se rozjede.

Doporucuji vsem, kteri chteji mit rovne cesty pro elektro!

Registrovaný uživatel11. května 2019

mile překvapen

Registrovaný uživatel1. dubna 2019

Cena Šířka a hloubka drážky Kotouče v ceně Robustní konstrukce a výkon Možnost vytočení odsávacího hrdla (šikovné při frézování v rozích)

Délka kabelu (kratší než Bosch) Natavování šířky drážky Hmotnost (těžší nech Bosch)

Pořízeno na rekonstrukci domu s tím, že stačí, když přežije ten jeden barák (za tu cenu). Původně půjčena profi Bosch GNF 35 CA, kde ale samotný pronájem na 2 dny a opotřebení kotoučů stálo tolik co 1/3 ceny této drážkovačky. Po zhodnocení toho co nás ještě čeká (několik dní drážkování) jsme pořídili tuhle a zatím nelitujeme. Bosch vede v ergonomii – prostě se líp drží a vede po zdi díky konstrukci. Powerplus je širší a díky motoru na ose je trochu nevyvážená – hmotnost motoru je více na levé ruce. Jinak šířka a hloubka řezu je větší při stejném kotouči než u Boschky – jen to přenastavování šířky drážky je pracnější (v jednom člověku na stavbě se to na koleni dělá dost blbě – lepší dva lidi). Kabel by mohl být delší a hlavně v gumě – dodávaná šňůra by byla dobrá k lampičce (slabá a plastový oplet), ale na drážkovačku je dost mizerná. Pokud se frézuje u stropu, tak délka 3 m dost omezuje prostor, kam můžu ve spojení s vysavačem dosáhnout. Při frézování u podlahy délkově dostačuje, jen se díky materiálu opletu permanentně motá kolem hadice. Zatím vyfrézováno 1 patro domu a fréza maká bez větších komplikací. Jediné, co se nám potentononc, je doraz hloubky na krytu kotoučů – ten je řešen šroubem, který se při vibracích při frézování vytočil a vypadl někam do hromady sutě (už nenalezen). Byl našroubován jiný podobný ze zásoby v šuplíku a jede se dál. Shrnutí: Mašinka má svoje mouchy, ale nic co by závažným způsobem znemožňovalo práci a za ty peníze lze asi těžko sehnat něco lepšího. Konstrukce vypadá sice primitivně (hlavně to řešení drorazu), ale celkem bytelně. Na baráku dostává slušně pokouřit a zatím to zvládá s přehledem (oproti Boschce se nám v drážce ještě ani jednou nezastavila). Kdybych se měl rozhodovat znova, tak se na pučování vyprdnu a koupím ji rovnou. Za mě dobrý.