Upozornění na téma
Jednostranný pohled
Pracuji ve zdravotnictví poměrně dlouho. Z knihy mám bohužel pocit, že je to snůška stesků pisatelek, které neměly dostatek sebereflexe, nadhled a měly velmi slabou komunikaci. S takovými kolegy se setkáváme často a je to utrpení pro všechny. Nesmí se jim nic říct, vše si berou osobně a jako útok na jejich osobu. Neumí komunikovat, říct co je špatně, co se jim nelíbí. S jednáním, které popisují v knize se setkáme v životě mnohokrát nejen v práci. Důležité je umět komunikovat a popřípadě se adekvátně bránit. Toto jsem kdysi neuměla také, proto nikoho nesoudím/neviním, nicméně nemám potřebu o tom psát knihu, protože jsem již starší a v jiné pozici a neberu to jako křivdu. Dále nemáme druhou stranu pohledu, často slýchávám jak byl někdo šikanován a přitom jsem byla přítomna v jeho začátcích a ten člověk neměl žádnou potřebu se něčemu učit, byl suverénní, přístup k pacientům nic moc ale nedej bože se mu něco řeklo. Bohužel kniha pro mě nemá žádný přínos. Také prezentace autorky mě neuchvátila.