Literární biografie Recenze Pod rouškou šikany - Blažena Hlasová (2024, pevná)

Recenze Pod rouškou šikany - Blažena Hlasová (2024, pevná)

Skutečné příběhy o šikaně na pracovišti mezi zdravotníky, která je jednou z hlavních příčin, proč český zdravotnický systém nemá dostatečné množství zdravotních sester. Kniha je jakousi zpovědnicí zdravotních sester, které si prošly nebo procházejí šikanou na pracovišti. Na místě, kde tráví nejvíce času. Na místě, kde se léčí a uzdravuje.

Registrovaný uživatel4. září 2024

Upozornění na téma

Jednostranný pohled

Pracuji ve zdravotnictví poměrně dlouho. Z knihy mám bohužel pocit, že je to snůška stesků pisatelek, které neměly dostatek sebereflexe, nadhled a měly velmi slabou komunikaci. S takovými kolegy se setkáváme často a je to utrpení pro všechny. Nesmí se jim nic říct, vše si berou osobně a jako útok na jejich osobu. Neumí komunikovat, říct co je špatně, co se jim nelíbí. S jednáním, které popisují v knize se setkáme v životě mnohokrát nejen v práci. Důležité je umět komunikovat a popřípadě se adekvátně bránit. Toto jsem kdysi neuměla také, proto nikoho nesoudím/neviním, nicméně nemám potřebu o tom psát knihu, protože jsem již starší a v jiné pozici a neberu to jako křivdu. Dále nemáme druhou stranu pohledu, často slýchávám jak byl někdo šikanován a přitom jsem byla přítomna v jeho začátcích a ten člověk neměl žádnou potřebu se něčemu učit, byl suverénní, přístup k pacientům nic moc ale nedej bože se mu něco řeklo. Bohužel kniha pro mě nemá žádný přínos. Také prezentace autorky mě neuchvátila.

ivana.mickova4. července 2024

Kniha je vynikající , mohu jedině doporučit. Bohužel, taková je realita ve zdravotnictví.

Registrovaný uživatel28. června 2024

zájem o problémy českého zdravotnictví

absolutně jednostranný pohled

Zdendula3. května 2024

Kniha jsem přečetla za dva dny , smutné že se šikana děje tam kde by neměla být .Je to dobře napsané sestřičky z různých oborů a nemocnic . Zarážející je že šikanují starší sestry mladé a nadřízená staniční . Knihu doporučuji .