pláštěnka, boční vstupy, žádné zbytečnosti, koupě byla na základě zkušenosti s předchozím modelem, za mě posun z načerpaných zkušeností, palec nahoru.

vypada velmi kvalitne i kapsy a velikost vyhovuji delsimu pobytu v prirode
ocenil bych jeste jednu vetsi kapsu na vnejsi strane pod gumickami na obleceni
za mne velmi dobra volba za tu cenu
Vypadá dobře. Záda v pohodě. Cena
Pro uzkoprse lidi. batoh vypadá úplně jinak než na obrazku.kdyz dám vedle sebe Husky 75l tak pinguin vypadá jak somalec.
Uvidím po prvním cundru nechci kritizovat.turizmu cest
Poměr cena výkon super
Praktický
Kvalitní materiál a odolná konstrukce
Hodně popruhu na přichicení vecí vně batohu.
Lehký a flexibilní
Příjemně se nosí. Píšťalka je skvělá, kdybych se ztratil, určitě by mě našli.
Nenašel jsem zatím.
Skvělý turistický batoh, objem tohoto batohu je akorát.
Přesně tak, jak již někdo v recenzi napsal, batoh je vymyšlený dobře, ale materiálově je velmi nekvalitní. jedna z přezek se mi ze švu vytrhla hned na první treku. Horní límec ze šusťáku je zašit do švu snad setinami milimetru a látka je navíc nekvalitní. Límec se vytrhává ze švu pouhým stažením šňůry. Až se batoh rozpadne a obávám se, že to bude brzy, tak si koupím jiný. Ale ne od Pinguinu.
Pokud chcete batoh na vícedenní treky, tak je dobré nekoupit si něco, co se rozpadá již při balení v bytě.
protože se nejvíc podobá mé staré krosně,je prostorná,dvoukomorová a dobře se nosí
přední strana nejde uplně otevřít
Česká firma,super zádový systém,klasická konstrukce na treky,expedice,lehký,pláštěnka dostatečně velká i na věci které jsou na batohu-spacák ,stan.
Vrchní kapsa jako ledvinka, viděl jsem na nějakém batohu vrchní kapsu použitelnou jako batůžek, popruhy, zdálo se mi to jako lepší řešení.
Batoh má super systém, kdy je přístupný ze 4 stran. Konečně odpadá věčné přebalování celého batohu, kvůli hledání jedné věci.
Zádový systém je perfektní, nosí se sám a popruhy na stan jsou taky bezva.
Jediná věc, která mě irituje je řešení prsního popruhu. Ten je přidělán k batohu tak trochu na dobré slovo a neustále se odpojuje.
Skvělý velký batoh na dlouhé pochody, kde snadno najdete vše, co potřebujete.
Prostorný
Dobrá cena
Vyztužený hliníkovými lamelami
Dobré odvětrávání a polstrování
Zádový systém vymakaný, lze přizpůsobit na každou postavu
Několik možností vstupu do batohu
Kopíruje siluetu těla
Vhodný do MHD svojí šířkou
Pokusím se hodnotit objektivně. Batoh splňuje očekávání, zákazník dostává za cenu odpovídající kvalitu, možná i lepší. V této kategorii batohů nejlepší. Švy pevně drží, je pohodlný na nošení. Koupí podpoříte výrobce z ČR. Pro někoho kdo by chtěl větší či menší, výrobce prodává i jiné objemy tohoto batohu. Batoh je vhodný třeba i pro studenty, kteří jezdí např. na koleje nebo pro turisty, kteří chtějí spolehlivého parťáka na záda. Kdo zvažuje koupi doporučuji projít recenzi na YouTube nebo Svět outdooru. Sportu zdar!
Kompaktní tvar, odolný materiál, velký objem, spoustu kapes, odepínací víko, pěkná barva, flexibilní nastavení popruhů. Navíc česká výroba :-) Zatím naprostá spokojenost.
batoh velmi dobre drzi tvar, hodne praktickych vychytavek, velmi dobry nosny system, dobry pomer cena/vykon.
tenky material ze ktereho je batoh zhotoven limituje jeho pouziti a v dusledku jeho celkovou zivotnost. Jiz ted po 2 trecich je propichnuty na dne a prodreny na celni strane. Stacilo ho postavit na kamenity podklad.To se mi s predchozim batohem nestalo ani za 15 let. Je to velka skoda, jinak je to velmi povedeny batoh. Radeji bych batoh klidne o 0.5 kg tezsi, ale mit spoleh na material.
velmi dobre vymysleny batoh, ale zbytecne se setrilo na materialu.
Skvělý batoh. Kvalitní materiály i provedení. Pevná záda.
Nemohu si stěžovat! Prošel se mnou celý jih ČR (114 km) i za deště.
Velmi dobře mi i sedí z toho jsem měla obavy, jelikož měřím 160cm.
Prostorný, dobré přístupy. 30 let jsem používal batoh značky Gemma, který se odebral do věčných lovišť. Pinguin je fakt důstojná náhrada.
Vrchní část na popruzích je zvláštní. Uživatel si musí dávat pozor, aby mu po odepnutí nepadala na zem. Jak odnímatelný batůžek jsem ji zatím nevyužil.
Výborný batoh a doufám, že poslouží dalších 30let:-)
Lehký, dobře upravitelný na malou postavu, skvělé boční zipy pro snadný přístup k uloženým věcem,...
super batoh, po dlouhém vybírání jsem s výsledkem naprosto spokojen.Batoh sedí krásně na zádech je vhodný i na velké treky.
v ničem nikde
doporučuji a pokud jej budete opravdu chtít tak jej kupte přímo od pinguin :)
Konečne som sa zmestil do jediného ruksaku.
Váha s porovnaním konkurencie a ceny.