Digitální kompakt Recenze Panasonic Lumix DC-TZ99

Recenze Panasonic Lumix DC-TZ99

Panasonic Lumix DC-TZ99 je kompaktní digitální fotoaparát určený pro cestovatele a nadšence do fotografie. Nabízí širokou škálu funkcí, které uspokojí jak začátečníky, tak pokročilé uživatele. Je vybaven 30x optickým zoomem LEICA DC Vario-Elmar s rozsahem ohniskových vzdáleností 24-720 mm. Tento rozsah umožňuje zachytit jak širokoúhlé krajiny, tak i vzdálené detaily.

novakr7. dubna 2025

Rozměry, pohotovost Velký ohniskový rozsah Výklopný display Dostupnost manuelních nastavení

Laciné provedení krytky kabelových vstupů, domnívám se, že bude mít i vliv na její délku životnosti. Vzhledem k tomu že můj hlavní fotoaparát je Canon, tak jsem si zatím nezvykl na úplně odlišný SW, ovládání a názvy některých funkcí, což je spíše můj problém. Horší světelnost objektivu, což je asi daň za velký ohniskový rozsah

Plní mi spolehlivě funkci lehkého rychlého fotoaparátu, který mám stále u sebe a ohniskem obsáhne i menší vzdálené objekty, ptactvo nebo plachou zvěř. Při použití ministativu, pak lze zachytit i statické objekty s nižší hodnotou ISO, bez zazrnění.

Varianta černý
Ivo14. března 2025

Jedinečný poměr přiblížení k velikosti, ideální pro každodenní příležitosti do kapsy při práci v přírodě či na výlety.

Přesně dle představ.

Varianta stříbrný