Recenze Opinel N°08 Inox
Opinel N°08 Inox je podle recenzí spolehlivý a kvalitně zpracovaný nůž s ostrou čepelí, který vyhovuje pro běžné nošení a drobné práce. Zákazníci oceňují jeho kompaktnost a lehkost, ale upozorňují na riziko navlhnutí dřevěné rukojeti. Pro dlouhodobé používání je vhodné rukojeť ošetřit impregnací.
Kvalitní zpracování
Ostrá čepel
Spolehlivý výkon
Dobře drží ostří
Kompaktní rozměry a lehkost
Dřevěná rukojeť může navlhnout a ztížit otevírání
U některých kusů drobné vady na dřevěné střence
Kulatá rukojeť místo očekávané hranaté
Bezpečnostní pojistka působí lehká
Pochva k noži je drahá
jednoduchý funkční nůž
mírné důlky na dřevěné střence, pravděpodobně už z výroby
Už jsem jich měl několik. Chtěl jsem klasiku z principu. Bude na špíček a na chleba
Skvělá cena
Nestárnoucí klasika.
Lety ověřená, kvalitní značka.
Supr nožík
+malinký do kapsy
+ostrý
+jednoduchý design
Velmi ostrý
Dobře drží ostří. Je lehký.
Dřevěná rukojeť bere do sebe vodu a jde těžko otvírat.
kompaktní ale zároveň dostačující rozměry
lehkost
dle obrázku jsem myslela, že bude hranatější. Je úplně kulatá rukojeť
bezpečnostní pojistka je trochu lehká
Stejný nůž jsem vlastnil k úplné spokojenosti 5 let, ale ztratil jsem ho .proto jsem objednal stejný. Jednoduchý, spolehlivý nůž
Opinel je vždy spolehlivý nůž, tento má navíc ručku z olivového dřeva, které je velmi příjemné na dotek, má nádhernou kresbu a snad by mělo lépe odolávat vlhkosti než tradiční dřevo bukové.
Udělal jsem si radost, což byl hlavní cíl.
design
kvalita
ověřená značka
ladí nám k olivovému prkénku
Velme ostri, hezki, sedi v ruce.
Na cepeli ma jeden zub, rezani nevadilo.
Doporucuju.
Super ostrý, N08 mi sadne pekne do ruky, na krájanie a na pípravu jedla vynikajúce. Na hrubšie zaobchádzanie neodporúčam na to skôr nôž npr. od morakniv. Kúpil som aj kožené púzdro je to proste kvalita za dobrú cenu. Na 100000000000% som spokojný.
super velkost,najluxusnejsie drevo co na Opinel,svedska ocel Sandvik 12c27n,Treba este nieci viac??
nic,mozno ze puzdro ku nemu je drahe
Ale ja som si ušil puzdro rucne sam
perfetto
lehký, kvalitní ostrý nůž, ale pozor, nesmí dřevo navlhnout.
S Opinelem N°08 jsem velmi spokojený, jak s cenou tak kvalitou. Je to sto let stará značka proslavená po celém světě.
Hodí se do přírody jako záložní nůž na drobnější práce, třeba krájení potravin. Nezabere moc místa v batohu,
nebo kapse, může se nosit neustále. Líbí se mi přírodní střenka a dobrá ostrost.
Zápory jsem žádné nezjistil, používám ho jen na drobnější práce, na těžší práce mám jiné nože.
Slyšel jsem, že má jednu nepříjemnou vlastnost a to že pokud navlhne, nebo se hodně namočí,
tak dřevěná střenka nabobtná a pak se nůž špatně otevírá. Předešel jsem tomu tak, že jsem
střenku ponořil do horké lázně lněného oleje s včelím voskem a nechal nainpregnovat. Po této
"operaci" by nůž vlhko nemělo ohrožovat.
Jak už jsem uvedl, s kudličkou jsem spokojený a věřím že pokud ji budu používat jen k účelům, ke kterým
je určena, dlouhou dobu mi bude dobře sloužit.
Kvalita, trvanlivost, skladnost
Pro běžné nošení na treky by možná stačil nůž s menší čepelí, např. 6 cm.