Jaký je nový Olympus řady OM-D, tedy typ E-M10? Moje recenze se dá shrnout do jedné věty: na to, jak je malý, je opravdu velmi dobrý. A rozhodl jsem se ho tedy zařadit do velmi nepočetného seznamu fotoaparátů, o nichž má smysl uvažovat v případě, že se nechcete tahat se zrcadlovkou, a přece chcete mít dobré fotky.
Více naHlavní obsah stránky

Recenze Olympus OM-D E-M10
Více naMaličký svižný přístroj, snadno konfigurovatelný, s nabídkou rozsáhlého příslušenství a především pak nabídkou různých objektivů od Olympusu i jiných výrobců.
Více naNa sklonku loňského roku, po testech Olympusu OM-D E-M1 a kompaktu Stylus 1 jsem si říkal, že by byl určitě pro spoustu fotografů užitečný hybrid zvládající většinu toho, co E-M1 a přitom s tělem ve velikosti Stylusu 1. Výrobce byl pravděpodobně podobného názoru. A i kdyby ne, zkrátka světlo světa spatřil nový fotoaparát, který jakoby měl právě tyto dva fotoaparáty za "rodiče". Od každého si něco vzal - máme tu Olympus OM-D E-M10.
Více naHodnocení: 100%
Dobrá zkušenost s OM-D E-M10III, potřeboval jsem záložní aparát.
Příjemně mne překvapil objektiv 14-42 mm EZ, i ve slabších světelných podmínkách výborná souhra s tělem, dobré výsledky.
Používám několikrát týdně
Někdy si "nepamatuje" nastavený režim. Uvítal bych možnost dvou přednastavených režimů, mezi kterými bych jednoduše a spolehlivě přepínal
Dobrá volba i pro reportážní foto, zcela vyhovující pro použití na web.