Městské kolo Recenze Olpran Mercury Lux

Recenze Olpran Mercury Lux

Základním stavebním kamenem dámského jízdního kola Olpran Mercury Lux je pevný ocelový rám o velikosti 18". K dispozici budete mít 6 rychlostí, což postačuje pro pohodnou jízdu městem nebo po cyklostezkách. Kolo je také vybaveno blatníky, světly, nosičem a praktickým košíkem. Samozřejmostí je anatomické sedlo, spolehlivé brzdy či pláště s nízkým valivým odporem.

Registrovaný uživatel20. června 2022

Kolo pěkně vypadá, kombinace barev zelinkavá - černá s košíkem. Přijatelná cena.

Poškozená krabice, kolo volně létalo uvnitř, dopravce 123 kurýr. Kolo má být od výrobce seřízené, ale to se pouze píše. Šroubky přichycující zadní nosič a blatník jsou všechny stržené, krátké a nelze je tedy dotáhnout. Vše se klepe a chřestí. Přední nosič je na tom podobně, košík ohnutý, světlo padá. Největším nedostatkem jsou " fórové" brzdy a téměř nemožnost jejich seřízení. Při zabrzdění zadní brzdou, vylétne lanko s bovdenem z páčky a problém je na světě. Brzdy, jejich provedení a zejména montáž je trestuhodná. Váleček na lanku, který má držet v páčce je krátký, nevite, kdy zase vylétne a jezdec se zmrzačí.. Pozorným shlédnutím vedení lanka a bovdenu zjistíte, že lanko je na konci u brzdy roztřepené, nějak provlečené a zakamuflované tak, že to na první pohled není patrné. Kde je výstupní kontrola??? Přední brzda je provedena stejně, ale zatím lanko nevylétlo. Dle vyhlášky má mít kolo na sobě nezávislé dvě brzdy. Domnívám se, že zde tomu tak není a kolo je nebezpečné pro uživatele.

Pěkná propagace, pěkné obrázky na stránkách, přijatelná cena pro člověka v ID. Jinak nikomu výrobek nedoporučuji je to odbyté a nebezpečné. Upřednostnil jsem českého výrobce, ale naprosté zklamání.

Jana M10. října 2021

Bylo v akci, takže kladem byla cena.

přední kolo nejde nasadit na vidlici chyběl šroub k sedačce řidítka nejdou naprosto utáhnout a neustále se točí = kolo je totálně nefunkční vypadá jako vyrobené v Číně

Kvalita kola je příšerná, nejde používat. Snad nám uznají reklamaci kvůli protáčejícím se řidítkám. Naprosto nedoporučuji koupi. Jediné plus byla cena - 3900 v akci.

Registrovaný uživatel7. května 2021

nepoužitelné

katastrofa

Registrovaný uživatel4. dubna 2021

Špatně svařené vidlice, šikmo vyvrtane díry pro zadní světlo. Krátký šroub v sedlovce a další. Kvalita odpovídá ceně.

Nedoporučuji Vám si to kolo pořídit.

Registrovaný uživatel22. ledna 2021

Kolo mi přišlo Za 5 dní a chybějící přední koš a světlo mi dodnes nedorazili

Registrovaný uživatel15. ledna 2021

Kvalita montáže

Nefunkční výstupní kontrola

Registrovaný uživatel8. ledna 2021

Kolo je lehké a při jízdě velmi pohodlné. Vřele doporučuji.

Jsem s ním velmi spokojená.

Registrovaný uživatel7. ledna 2021

Pěkné kolo, rychlé dodání.

Krabice přišla dost poškozená, nejspíš chyba dopravce. Zároveň chyběly všechny šrouby, takže kolo k nesestaví. Možná ztraceny díky zničené krabici, možná vůbec nebyly. 14 dobu na vrácení jsme nestihli, jelikož bylo rovnou zabaleno pod stromeček, jen jsme nahlidli zda neni nějak viditelně poškozené kolo.

Registrovaný uživatel21. srpna 2019

Vypadá hezky na pohled, má jakoby všechno, co by člověk očekával včetně nisiče, bkatníků, stojánku, zvonku atd. Kdo chce opravdu levné kolo, může teoreticky splnit očekávání pro občasné popojíždění třeba na nákup.

Strašně těžké, manželka ho sotva zvedne. Vše je fórové, snadno se ohne a vrže. Jen seřídit ten krám do použitelného stavu stálo asi 700,-. A to mělo být samozřejmě seřízené už z výroby. Střed šlapaček je plast- jsem zvědav kdy se vylomí. Přes veškerou snahu tam pořád něco vrže.

Už je to doma, tak snad bude aspoň chvíli sloužit. Příště se ovšem raději poohlédnou po něčem kvalitnějším v bazaru!

Registrovaný uživatel24. července 2019

Dobrá cena

Vadná duše zadního kola a mírná osmice.

Vzhedem k ceně dobré.

Registrovaný uživatel22. července 2019

Jsem zklamaná, při první jízdě po ujetí pár metrů se začal uvolňovat šroubek z pedálu , bohužel není možné ho dotáhnout, protože je strhlý už z výroby. Takže před každou jízdou ho musím dotahovat šroubovákem a každých 500 m pokud šlapu se opět uvolní, takže dotahuji znovu. Mimo to už začal vrzat i střed, pedály začínají křupat asi něco s převodníky. Není divu za takovou cenu, co bych chtěla že? Akorát se mi to prodraží v servisu..

Příště raději našetřit a koupit pořádné kolo.I když jsem samoživitelka,