Recenze Odhalení Michaela Jacksona - David Bail (2026, pevná)

Jak hluboko sahá lež, které uvěřil celý svět? Tato kniha odhaluje největší kulturní zločin moderní doby. Michael Jackson měl větší vliv na svět než jakýkoliv prezident, duchovní vůdce nebo intelektuál jeho doby. Vystupoval proti válkám, korupci a manipulaci. Odhaloval mocenské hry a odmítal pravidla Hollywoodu.

Ivana Pilsová22. července 2026

Prakticky zřejmě jen souhrn všeho, co je volně dohledatelné na internetu

Neustále se opakující výrazy (klidně i ob stranu) Kniha je dle užité literární formy dílem AI

Nedovedu si vysvětlit, jak je možné, že si kniha získala takové množství pozitivních reakcí. Buď ji lidé pořádně nečetli a tudíž jim zcela unikly důležité detaily, nebo nejde o vášnivé čtenáře hledající kvalitní literaturu. Kniha by mohla být čtvrtinová, jednotlivé informace se napříč celou knížkou neustále opakují v různých obměnách. Jde navíc o informace, které každý fanoušek MJ dávno zná, jsou volně dostupné na internetu a žádná velká překvapení zde tedy nelze očekávat. Autor si zřejmě zamiloval slovo "narativ," které se nachází na každé druhé až třetí straně. Co mě však zaráží úplně nejvíc, je opravdu enormní množství hrubých gramatických chyb (shoda podmětu s přísudkem, koncovky přídavných jmen, skloňování vlastních jmen). Nutno zmínit rovněž nesrovnalosti v datech, kdy autor zmiňuje, že "se nacházíme v roce 2003," přičemž o pár řádků níže již uvádí "o rok později, v roce 2002." Pro mě jako zapálenou čtenářku je tohle dílo neuvěřitelnou slátaninou, která působí dojmem, že je výplodem AI. Forma a styl psaní tomu přesně odpovídají.

simona.wainerova7. července 2026

Úžasná kniha

Skvělá zjištění, zvlášť pro fanoušky Michaela Jacksona:-)

Registrovaný uživatel6. července 2026

Skvělé čtení. Doporucuji zakoupit u autora. Dostanete je stazeni i audio knihu...

doktorhouba23. června 2026

Čte se jedním dechem

asalvo20. dubna 2026

Supr knížka, jsem ráda, že jsem si ji koupila. Hodně informací bylo pro mě nových. Autor si dal záležet, zpracoval mraky zdrojů, fakt neskutečná práce. Děkuji. Nikdy jsem nevěřila, že by byl Michael schopný věcí, ze kterých ho obviňovali. Holt peníze světem hýbou...

Popsáno nahoře