100 tbl.L-ARGININ je důležitá aminokyselina, která se účastní řady fyziologických pochodů v těle, zahrnujících dělení buněk, hojení ran, odstraňování amoniaku z krve, imunitní reakce a sekreci důležitých hormonů, zejména růstového. Hladina růstového hormonu dosahuje maxima v období dospívání a s rostoucím věkem klesá, což způsobuje přibývání tukové tkáně a ubývání tkáně svalové a snižování imunity.
L-ARGININ je důležitá aminokyselina, která se účastní řady fyziologických pochodů v těle, zahrnujících dělení buněk, hojení ran, odstraňování amoniaku z krve, imunitní reakce a sekreci důležitých hormonů, zejména růstového. Hladina růstového hormonu dosahuje maxima v období dospívání a s rostoucím věkem klesá, což způsobuje přibývání tukové tkáně a ubývání tkáně svalové a snižování imunity. Jeho vylučování stimuluje L-ARGININ v každém věku.
Přirozeným zdrojem argininu je drůbeží maso, pšeničný chléb z celozrnné mouky, ovesná mouka, pražená kukuřice, ořechy, slunečnicová a sezamová semínka.
Tělo využívá arginin k produkci oxidu dusnatého, který je jednou z nejvýznamnějších látek dilatujících (rozšiřujících) cévy a zvyšující průtok krve cévním řečištěm. Tento účinek je rozhodujícím faktorem pro využití argininu ve sportu i v lékařské praxi.
Důležité upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá schválené léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.