4x4 pneu Recenze Nokian Snowproof 2 SUV 235/55 R18 104 H XL

Recenze Nokian Snowproof 2 SUV 235/55 R18 104 H XL

Pneumatika Nokian Snowproof 2 SUV zajistí optimální přilnavost na zimní vozovce, a to i na sněhu. Může se zároveň pochlubit dobrými výkony na mokru. Pneumatika poskytuje vyváženou ovladatelnost a zvýšenou stabilitu. Díky silným aramidovým bočnicím má zvýšenou odolnost vůči poškození.

Registrovaný uživatel3. ledna 2024

Pneu používám v běžném provozu ve městě 50%, dálnice 40%, hory10%. Očekávám, že mě hlavně podrží na mokru, námraze (lokální) a hlavně v zatáčkách, které případně projedu rychleji, než by si situace zasloužila. Nevzpomínám si, že by mě Nokiany někde zklamaly. Pneu mám na volvo XC60 a vydrží mi vždy cca 3-4 sezóny (případně dokoupím jen 2ks). Co se týká hlučnosti - v tom si člověk moc nevybere, všechny zimní pneu se pohybují kolem 70dB a spíš záleží na odhlučnění interiéru, než na pneu. Zimní jsou prostě hlučnější a s tím se musí počítat. Pokud jde o jízdu ve sněhu, tak vždy záleží na hloubce dezénu a také sněhu - tzn. že nové jsou lepší a vyjedou více, než jeté, a to je u všech pneu stejné. Pokud by byl na sněhu problém, mám s sebou textilní "řetězy" (mohu doporučit), a pak je opět jedno jaké gumy máte.

Bývaly levnější...

Stejné pneu kupuji už po třetí v řadě. Myslím, že to samo o sobě o něčem svědčí.