Mobilní telefon Recenze Nokia X20 5G

Recenze Nokia X20 5G

Nová Nokia X20 přichází s nádechem severské elegance a slušnou výbavou, kterou ocení každý běžný uživatel. A jak je u telefonů Nokia zvykem, systém není zatížen množstvím zbytečného softwaru. Nokia X20 vnese do vaší komunikace a zábavy nový život. Užijte si zábavu na opravdu velkém displeji 6,7", který díky tenkým rámečkům zabírá naprostou většinu přední strany.

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Společnost HMD Global započala rokem 2021 novou etapu mobilních telefonů Nokia. Etapu, která bude rozhodně jiná a přichází ve jménu ekologie. Etapu, kterou nejvíce pocítí peněženka zájemců. Nokia X20 se na českém trhu prodává bezmála za 10 tisíc korun a za ně nabízí nepříliš oslnivý procesor, čtyři fotoaparáty nebo čistý Android 11 s dlouhou podporou.

Více na Mobilenet

nepodporuje záznam 4K videa

vysoká hmotnost

nepohodlně se drží

Registrovaný uživatel4. října 2022

Jedná se o průměrný telefon s AnTuTu skóre něco přes 300 tis. bodů. Předností je podpora paměťových karet SD a Android One. Odezva při užívání běžných aplikací je rychlá a telefon se "nekouše".

Telefon je pro mě již prostě příliš velký. Oproti modelu 7.1 (který sice nebyl tak výkonný, ale byl menší a lehčí) se kupodivu na plochu vejde méně ikon (nechápu).

Telefon na užívání pro běžného spotřebitele. Pokud hledáte telefon této značky (tj. jste "konzerva" jako já), nepotřebujete používat náročné aplikace (hry), ale současně nechcete, aby se Vám telefon "kousal" při běžném používání, je to celkem dobrá volba. Na můj vkus je však telefon již příliš velký a těžký - do kapsy ho lze strčit již jen s obtížemi. Pokud užíváte telefon i jako navigaci při toulkách v přírodě, nelze jej kvůli velikosti doporučit. Pro tyto účely silně uvažuji o opravě mé poškozené předešlé Nokie 7.1. Kdybych neměl výhrady vůči iPhonům (nemožnost paměťových karet, neintuitivní pojmenovávání souborů - fotek), raději bych si připlatil a zvolil některý z velikostně odpovídajících modelů. Nokia bohužel menší a přítom výkonnější modely nenabízí...

Varianta 6/128 GB Nordic Blue
Registrovaný uživatel10. srpna 2022

Jsem na telefony Nokia zvyklá Je dobře ovladatelný - spárování s autem výborné Používám denně

Mohu doporučit s dobrým svědomím

Varianta 6/128 GB Nordic Blue
Registrovaný uživatel6. července 2022

výdrž, displej, foťák.

Vše funguje jak má, dcera je moc spokojená.

Registrovaný uživatel30. června 2022

Můj první mobil byla Nokia před x lety pak i v práci stále jen Nokia.Tedka tenhle model mám chvíli . ale se všemi jsem byl spokojený.Proste se mi líbí.

Registrovaný uživatel16. června 2022

8 GB RAM 128 ÚLOŽIŠTĚ 3 možnosti zabezpečení MICROSD zatím nevyužito díky velké kapacitě 32MP přední foťák dost super to u jiných značek jsem neviděl 5G síť zatím jsem naměřil cca 150 Mb/s

sloučený slot ze microSD s SIM KARTOU baterie mohla být silnější

Co jsem při používáním objevil že když propojím s PC tak využívám 5G sít , celkem jsem spokojen srovnávat s jiným mobilem dost složité a každý mobil má svoje plusy a mínusy, když vezmu potaz značku jako je NOKIA u který jsem byl vždy spokojen tak doufám že mi výdrží aspoň 5 let funkční protože NOKIA N8 vydržela cca 12 let provozů

Registrovaný uživatel9. června 2022

Dobrá cena

Fotoaparát mohl být lepší

Telefon ke své váze a robusnosti pro chlapy

Registrovaný uživatel11. května 2022

Velmi dobrý displej, kvalitní fotoaparát, rychlý s podporou 5 G

Jsem velmi spokojen, slušná výbava, příjemně se drží v ruce

Registrovaný uživatel23. dubna 2022

Já si již dlouho kupuji mobily Nokia, takže jsem s tímto naprosto spokojen.