Jistič Recenze NOARK 100008

Recenze NOARK 100008

Jednopólový jistič NOARK 100008 slouží k ochraně elektrických zařízení v domě či bytě před zkratem do 6 kA a spadá pod vypínací charakteristiku B. Instalace přístroje je jednoduchá, do rozvodné skříně se upevní na DIN lišty. Jistič NOARK 100008 ochrání vedení v malém rodinném domě nebo bytě před zkratem a přetížením rozpojením elektrického okruhu. Využijete jej například pro zásuvkové okruhy.

tomas14. září 2025

Pro nenáročné domácí použití asi stačí, ale moc důvěry v tu značku nemám

Dolní západku na uvolnění z DIN lišty jsem urval při prvním použití, jistič na liště nedrží pevně. Asi je navržený na jedno použití.

Jistič Noark jsem koupil proto, že těmito jističi je vybavena rozvodnice v našem řadovém domě a přidaný jistič Eaton mezi nimi působil jako pěst na oko. Tedy čistě z estetického důvodu. Nepochopil jsem, jak mají vymyšlený systém upevnění na DIN lištu, respektive jakým způsobem se pak jistič z lišty sundá. Zvědavost mi nedala - a západku jsem při prvním pokusu urval a pojistka teď nedrží na svém místě a jistič na DIN liště v podstatě jen volně visí. Přitom stykač Noark, který jsem následně vyměnil z důvodu hluku (hlasité duté rány při sepnutí a bzučení), má západku řešenou "obvyklým způsobem" bez rizika poškození. Z elektrického hlediska při nenáročném použití "namontovat, zapomenout a ideáně nikdy nenechat vystavit" asi funguje v pořádku, úspory na ceně asi dosáhli na plastech těla, nevím.

vaclav.piskor26. srpna 2025

Kvalita

Mirek3. května 2025

Produkt pracuje správně. Rozumná cena.

Registrovaný uživatel12. června 2023

Cenově výborný jistič