Recenze Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi - Tomáš Morávek (2023, brožovaná)

Toto je kniha o dětech žijících v ústavní péči – o dobré práci s nimi i o špatné práci s nimi, o jejich příbězích, o rozhodnutích dospělých i o možných lepších volbách. Čtenář zde nalezne anonymizované, ale reálné příběhy dětí, základní teoretické (odborné) minimum i přímé citace samotných dětských hrdinů. Takové, které mohou inspirovat, anebo třeba někomu pomohou otevřít oči a uvědomit si, že i…

bjoe11. května 2025

Tohle se čte špatně, obecně je to téma velmi těžké a rozhodně v mnohém s autorem nesouhlasím do té míry, že jsem knihu nebyl schopný dočíst. Je to však můj názor a jiní to tak mít nemusí. Název je za mě rozhodně "click bait".

veve24. června 2024

Moc pěkný pohled člověka z praxe.

rickczsu8. dubna 2024

Přesně popsáno

ekonomka12. února 2024

Pan Morávek je velice zajímavý člověk. Je vidět, že svou práci s dětmi dělá srdcem. Jeho pohled na ústavní výchovu je neortodoxní, není svázaný letitou praxí a zvyklostí v této oblasti. Moc zajímavá a přínosná kniha.

Zajímavé a často smutné čtení, jak pro laiky, tak pro profesionály v ústavní péči o děti.

Registrovaný uživatel24. července 2023

Přínosná publikace

Registrovaný uživatel9. června 2023

Tato tématika mě velice zajímá. Je to naprosto ojedinělá kniha s touto tématikou, reálně podaná.