Recenze Naslouchač - Stehlíková Petra (2018, brožovaná bez přebalu lesklá, 2. vydání)

Původní česká fantasy z fascinujícího temného světa, kde se na pravdu a naději téměř zapomnělo. Velká válka rozdělila svět na dvě části, z nichž jedna je obyvatelná a druhá zamořená jedovatými plyny. Obyvatelnou polovinu chrání štít, který čerpá energii z nerostu zvaného sklenit. V blízkosti štítu žije národ sklenařů, kteří jako jediní dokážou sklenit těžit.

lenka.rie19. listopadu 2025

Zajímavá knížka, rozhodně stojí za přečetní

musela jsem si trošku zvyknout na spoustu nových výrazů, ale není to nic co by se nedalo zvládnout

rozhodně mě mile překvapila a stojí za přečtení

tsulova15. listopadu 2025

Úžasné dílo, které mezi současnými autory těžko hledá konkurenci! Čte se jedním dechem, nedoporučuji pokud musíte den po rozečtení podávat v práci dobré výkony - určitě si nepřečtete 3 stránky na usnutí.. Příběh je poutavý, vtáhne do děje, nejsou zbytečně popsány desítky stran pouhým popisem prostředí, přesně jen tak akorát. Poprvé po nevím jaké době jsem se přistihla, že mě děj knihy vtáhl natolik

pentalogie, zatím nedopsána

povinná četba pro milovníky tohoto žánru

Registrovaný uživatel7. června 2021

Skvěle zpracovaný příběh, po delší době jsem opravdu spokojená a vím, že se budu ke knížce vracet.

Registrovaný uživatel9. února 2021

originální nápad

jistá předvídatelnost děje

Registrovaný uživatel1. prosince 2020

velmi spokojena,děkuji

Registrovaný uživatel23. srpna 2019

Bezva cteni od ceske autorky. Poutavy a originalni pribeh z nedaleke budoucnosti.

Nic zasadniho, neobejdete se bez druheho dilu :)