Nádherná kniha, zpověď, za kterou autorovi děkuji. Poplakala jsem si i zasmála. Přeji hodně zdraví, Vám i celé rodině. Byla jsem 6x v Řecku a tu zemi miluji.

Nejhezčí knížka,co jsem kdy četla
Jsem Řekyně. Mí rodiče přijeli do ČSSR v roce 1949 po občanské válce v Řecku. Byli už dospělí, takže neprožili to, co autor knihy. U nich to bylo jiné. Proto mám k této knize zvláštní vztah. Je napsaná velmi poutavě a s nesmírným humorem, který já velmi dobře chápu. Přesto je z ní cítit i stesk a touha po domově. Koupila jsem si ji podruhé. Půjčila jsem ji a nedostala zpět. V mé knihovně by chyběla.
Je to nejhorší kniha, jakou jsem za poslední dobu četla. Je chaotická, s hrubými chybami, vulgarismy. Rozhodně nepodává obraz Řeků, kteří přišli na Moravu.
Na to, že je autor režisérem, který vystudoval pražskou FAMU, je jeho dílo ubohé.
Poutavá kniha, realistická i poetická zároveň.
Výborné čtení, kus historie Řeků, kteří byli nuceni uprchnout před občanskou válkou v Řecku, obzvlášť dětí, kterým bylo určeno prožít často nelehké dětství v dětských domovech v Československu.
- čtivě napsaná kniha, která krásně popisuje osudy řeckého dítěte v Československu
- pravdivý, vtipný, ale zaroveň i smutný příběh citlivě nahlíží do nitra nejen hlavní postavy, ale i ostatních osob
Stojí za přečtení!
G.A. je vynikajici spisovatel, ke knizce jsem se dostala nahodou, zaujal me jeji nazev akdyz jsem si precetla o ni v internetu, oslovila me okamzite. Ctiva, napsana vybornym jazykem, uzasne hodnotici cele obdobi, k tomu se skoro uz i napsat - nebojacny obrraz doby. Mel by mit moznost cist každý.
Neobjevila jsem
Zaslouzi další vydani.