Recenze Mých 25 let v Provenci - Peter Mayle (2019, brožovaná)

Pětadvacet let před napsáním této knihy se Peter Mayle a jeho žena vypravili na dovolenou do jihofrancouzské Provence. Svět, který objevili, je okouzlil natolik, že se tam rozhodli přestěhovat – a nikdy toho nelitovali. I Provence se za to čtvrtstoletí změnila, i tamní idylu zasáhl ruch, byznys a globalizace. Přesto si stále uchovává své ospalé kouzlo, a i když za tu dobu i v Provenci šálek kávy…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 10 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha Mých 25 let v Provenci přináší poutavé a čtivé vyprávění o životě v Provenci, které osloví čtenáře hledající příjemné a sympatické čtení. Autorův vypravěčský styl a pečlivá příprava knihy zaručují kvalitní zážitek, i když někteří čtenáři považují jeho předchozí díla za silnější.

• Poutavé vyprávění o životě v Provenci
  • Vynikající vypravěčský styl
  • Čtivé a příjemné čtení
  • Pečlivá příprava knihy bez tiskových chyb
  • Sympatický pohled na mentalitu obyvatel Provence
  • Pro některé čtenáře nedosahuje úrovně autorových předchozích děl
  • Poslední dílo autora

Registrovaný uživatel6. února 2021

pěkné lehké čtení.

Registrovaný uživatel29. ledna 2021

Sympatický pohled na život v sympatickém kousku Evropy. Vůbec se nedivím, že se za autorem rozjelo tolik přátel.

Bohužel poslední zpráva z Provence od P.M.

Registrovaný uživatel18. prosince 2020

Autora mám moc ráda.Po četbě jeho knih mám klid na duši!

Registrovaný uživatel28. září 2020

Příjemné čtení

Pěkná knížka

Registrovaný uživatel3. srpna 2020

Kniha je něco jako souhrn jeho trojdílné autobiografie z Provence a ještě něco navíc. Moc hezky se čte. Je to také poslední dílo autora, Peter Mayle nás bohužel navždy opustil.

novak.ma2. července 2020

velmi čtivé vypravěčsky vynikající

Registrovaný uživatel1. prosince 2019

Kniha nedosahuje nejvyšší mety jako Dobrý ročník, nebo Rok v Provance, ale je to nadprůměrné počtení, bohužel poslední, od mého oblíbeného autora o mé milované části Francie.

Registrovaný uživatel25. července 2019

Závěrečné dílo spisovatele, který dokázal jako nikdo jiný popsat atmosféru Provence a přívětivou mentalitu jejích obyvatel.

Registrovaný uživatel19. června 2019

Krásná, čtivá knížka - jako většina od tohoto autora.

Registrovaný uživatel28. května 2019

Znám autora, mám jeho deset knih, znám i kraj o kterém poutavě píše. Knihu čtu opakovaně a stále z ní mám radost. Kniha je připravena pečlivě, bez tiskových chyb.

Jsem ráda, že kniha vyšla, žádné nedostatky nevidím.

Pěkné vyprávění člověka, který to, co píše, sám prožil. Knihy, popisující život v Provence, mám raději, než autorovu beletrii. Poutavé čtení pro každého člověka, který Provence navštívil.