Mobilní telefon Recenze Motorola Moto G42

Recenze Motorola Moto G42

Mobilní telefon Motorola Moto G42 pohání osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 680 pracující na frekvenci 2,4 GHz. Ten zajistí plynulý chod operačního systému Android 12. Zobrazení má na starost 6,4" OLED displej s rozlišením 2400 x 1080 px, obnovovací frekvencí 60 Hz a jemností 409 PPI. Energií telefon zásobuje baterie o kapacitě 5000 mAh.

CoVybrat.cz
Odborná recenze
CoVybrat.cz

Mobil mám necelé dva měsíce a zatím musím říct, že jsem s ním po všech stránkách naprosto spokojený. Je rychlý, nic se neseká, aplikace nepadají, obraz je perfektní, zvuk také, v podstatě jsem zatím nenarazil na žádný problém. Myslím si, že pro nenáročného uživatele, pro kterého je důležitá dlouhá výdrž baterie, je tento telefon vzhledem ke svojí ceně dobrou volbou. Pro ty, kteří ale chtějí špičkový fotoaparát, vyšší kapacitu paměti nebo rychlejší procesor, asi nebude ten pravý. Cena je každopádně velmi dobrá, v únoru 2023 se dá (ve verzi 4 GB/128 GB) koupit už za necelých 4 100 Kč, dostupný je jinak u všech předních prodejců. Pokud jde o poměr cena-výkon, tento mobil se rozhodně vyplatí. Verze 6 GB/128 GB je dražší cca o pětistovku, pokud např. hrajete hry náročné na operační paměť, určitě má smysl si za ni připlatit. Pokud ne, bude stačit i levnější verze.

Více na CoVybrat.cz

skvělý displej Super AMOLED

nadprůměrný zvuk se stereo reproduktory

čistý Android bez nástavby

svižný operační systém, žádný bloatware

dlouhá výdrž baterie, bez problémů vydrží dva dny

nemá podporu 5G

maximální jas je spíše podprůměrný

nelze natáčet videa ve 4K

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Motorola zaplavuje střední třídu nespočtem modelů, z nichž některé působí skutečně povedeně. Důkazem je i Moto G42, která za cenu jen lehce nad hranicí 5 tisíc korun láká na kvalitní AMOLED displej, solidní procesor či povedené prostředí.

Více na Mobilenet

Jiří10. ledna 2024

Skvělá cena/výkon Celková spokojenost

Varianta 4/64 GB Atlantic Green
Registrovaný uživatel17. července 2023

V balení je silikonové průhledné pouzdro. V popisu jsem si toho nevšiml, příjemně mě to překvapilo. Akorát jsem už mezitím objednal z Ali jiné.

Koupil jsem ji malé dceři, protože ve starém Xiaomi se nafoukla baterka tak, až vyvalila displej. Chtěl jsem něco za rozumnou cenu a s rozumnými parametry a tady se myslím docela podařilo. My rodiče máme Samsungy. Docela mě u té Motoroly překvapilo, že proprietární funkce má pěkně vysvětlené. Prostě na vás v oznámení vyskočí "nechcete tuhle funkci?" a u toho je ukázka, jak to funguje, kterou pochopí každý. To se mi líbí. U Samsungů mi to chybí. Tam je appka XY, ale co dělá, to se bez googlení nedozvíte jinak než jako průzkum bojem. Jen na začátku při prvním spuštění a nastavení dětského účtu byla možnost zvolit si, které aplikace nainstalovat a které ne. Po kliknutí se na některé ukáže popis z Google Play, ale u některých ne. Chtěl jsem odmítnout maximum aplikací, které nepotřebuji a nepotřebuje je ani systém. Jsou tam nějaké appky od T-mobile a pak něco od Orange. Víc hodnotit nemůžu, telefon jsem dceři nastavil a předal.

Registrovaný uživatel14. července 2023

Vzhledem k ceně velmi slušný výkon.Baterie vydrží dlouho - bez připojení k wifi na chalupě,pouze k volání a sms vydrží i týden v pohodě. Předtím jsem měla Nokii,byla jsem spokojená,na tento jsem si musela zvyknout,ale má zase lepší vychytávky, například foto obrazovky třemi prsty-je to rychlé atd.Jsem běžný uživatel,takže za mě dobrý telefon.Zvuk prý extra dobrý,to mi zas až tak nepřišel,prostě standart.Dobrá je i nápověda, když jsem nevěděla něco,co se týká obsluhy telefonu, skvěle podaný návod a funguje to. Za mě jako nenáročného uživatele je telefon šikovný a mohu doporučit.

Registrovaný uživatel2. května 2023

Je to trochu starší model (cca rok od zahájení prodeje v CZ), ale "umí" skvěle vše, co manželka od telefonu požaduje.. Dostatečně velká paměť s možností rozšíření na její fotky, rychlost odezvy, oproti Samsungu co měla téměř čistý android a naprosto vynikající výdrž a rychlost dobíjení. Hry nehraje a nepoužívá ani banking, nebo placení mobilem. Zatím jej má krátce a trochu bojuje s ovládáním , ale to si časem sedne :) Podle ní dobrej ale až moc složitej foťáku kterého základní nastavení prý bohatě stačí.

Nic jsem zatím neobjevil (ke komunikaci používám něco podobného, G72 8/128) a zatím si manželka stěžuje na otevírání otiskem prstů, kdy z nějakého důvodu jí to funguje první den a pak už ne, musí vyťukat kód. Zajímavé je že, když jsem to zkoušel já, tak otisk mého prstu je funkční již třetí den, u ženy jsme zkoušeli různé, ale funguje to jen pár hodin (že by divné prsty ?). Je tam taky rozpoznání obličeje, tak asi půjdeme tímto směrem :)

Podle mě za uvedenou cenu velmi dobrý telefon pro méně náročné uživatele i jako jsem já :)

Varianta 6/128 GB Metallic Rose
Registrovaný uživatel1. května 2023

Vzhled Pěkný displej Slušný stereo zvuk za tu cenu Foto za svetla

Foto za horších podmínek Občas mírně pomalejší Pomalejší nabíjení

Za cenu co se teď dál koupit perfektní koupě...

Registrovaný uživatel24. dubna 2023

Vybraný dárek pro vnuka - vnuk spokojen

Registrovaný uživatel7. března 2023

Splnil mou představu