Mobilní telefon Recenze Motorola Edge 40 Neo

Recenze Motorola Edge 40 Neo

Mobilnímu telefonu Motorola Edge 40 Neo poskytuje výkon osmijádrový procesor MediaTek Dimensity 7030 pracující na frekvenci 2,5 GHz. Ten zajistí plynulý chod operačního systému Android 13. Zobrazení má na starost 6,55" displej s rozlišením 2400 x 1080 px, obnovovací frekvencí 144 Hz a jemností 402 PPI. Energií telefon zásobuje baterie o kapacitě 5000 mAh.

Arecenze.cz
Hodnocení: 71 %Odborná recenze
Arecenze.cz

Telefon nabízí unikátní funkce od Motoroly, jako je notifikační dioda na zaoblených stranách displeje a pokročilé možnosti multitaskingu, které však nejsou zcela doladěné. Oproti konkurenci, například Poco X6 Pro nebo Samsungu s OneUI 6, ztrácí ve výkonu a zpracování systému. Přesto může zaujmout svým voděodolným designem a kvalitní přední kamerou.

Více na Arecenze.cz

Nepodporuje SD karty

Techarena
Hodnocení: 100 %Odborná recenze
Techarena

V recenzi Edge 40 jsem před pár měsíci říkal, že je to skvělý telefon, ale Motorola s ním nechala obří místo v nabídce, kde dříve seděl Edge 30, cena byla trochu moc vysoko, a to mě mrzelo. Inu, teď je tu Edge 40 Neo, což je přesně ten telefon, který jsem podle té recenze chtěl. Super! Nebyla by to ale Motorola, aby nekomplikovala život sama sobě i svým fanouškům. Technicky...

Více na Techarena
SMARTmania.cz
Hodnocení: 84 %Odborná recenze
SMARTmania.cz

Motorola Edge 40 Neo je poměrně zajímavý telefon vyšší-střední třídy. Odlišuje se pěknými barevnými variantami, stylovým prodejním balením a výbavou s ohledem na konkurenci rozhodně nezklame. Trochu nás ale mrzí, že výrobce upustil od konceptu kompaktního smartphonu s bezdrátovým nabíjením, jakým byl předchůdce Edge 30 Neo.

Více na SMARTmania.cz

originální navoněné balení

stylový design a odolnost IP68

velmi kvalitní displej s dobrou svítivostí

dostačující výkon

čistý systém a rozhraní Ready For

výborná výdrž

Hlavní fotoaparát a vydařené makro

větší rozměry než vloni

reproduktor je horší než průměrný

pomalé nabíjení a absence toho bezdrátového

širokoúhlý snímač nepodává dobrý výkon

pavbos19. června 2025

Vynikající ve své kategorii.

Varianta 12/256 GB Black Beauty
michaela.lindova13. ledna 2025

Ok, vypadá dobře, funguje

Rozlámala se tvrzený kryt sklo, omylem jste mi dali nabíječku na i phone a to jsem se ptala, zda vše objednané je k mému typu tel. Neprofesionalita!

Varianta 12/256 GB Soothing Sea
Registrovaný uživatel19. listopadu 2024

Telefon splnil moje očekávání. Plynulý chod, lehký, vypadá dobře, rychle se nabíjí, pěkně fotí a baterie mi vydrží i 3 dny.

Zatím jsem nenašel nic co by mi vadilo.

Varianta 12/256 GB Soothing Sea
martinmandik28. října 2024

zatím funguje podle mých představ

Varianta 12/256 GB Caneel Bay
Jan Svoboda1. září 2024

Hladký chod Rychlé nabíjení Snadné ovládání Přijatelná hmotnost Velká kapacita úložiště Překrásný design a příjemná vůně Skvělý, i za jasného slunce výborně čitelný display

Velké rozměry Absence notifikační diody Poměrně výrazné zahřívání při nabíjení Malá výdrž (pouhé 2 dny při běžném používání) Zbytečné applikace (hry, Facebook), jež nelze odinstalovat

Motorolu Edge 40 Neo v tyrkysové barvě jsem zakoupil jako náhradu za doslouživší Blackberry KeyOne, s nímž jsem se jen velmi nerad loučil, nový telefon jsem si však nakonec rychle oblíbil, třebaže jsem postrádal některé funkce Blackberry Hub (tu nejdůležitější - sdružené e-maily z několika schránek - jsem ovšem nahradil dobře fungující applikací BlueMail). Kvalitu fotoapparátu neposoudím příliš kompetentně, ježto fotografuji jen vzácně, v zásadě jen to, co bych si jinak musel opsat, čemuž by dostatečně posloužil asi i přístroj o dost nižší úrovně. Motorola má nádherný design s úžasným displayem, který je i na slunci neuvěřitelně čitelný, dobře se drží i ovládá a na 80% je velice rychle nabitá. Nespokojen jsem pouze s překvapivě malou výdrží (jen zhruba 2 dny: Blackberry při obdobném používání vydržel více než 3 dny), jakož i s nemožností zbavit se her a Facebooku, dosti postrádám notifikační diodu. Velký rozměr telefonu je dílem nevýhodný z hlediska skladnosti, dílem vítaný vzhledem k lepší jistotě při psaní na virtuální klávesnici. I přes zmíněné zápory telefon bez váhání doporučuji, je to krásný a dobře fungující přístroj, s nímž jsem velmi spokojen.

Smayklukas8. června 2024

Vse super,dle ocekavani

Varianta 12/256 GB Caneel Bay
hufhendr21. května 2024

Pro mne perfektní, rychlý, skvělý displej, velikost akorát, super rychlonabíjení a vodotěsnost

Je trochu těžší do ruky

Skvělý mobil za ty peníze

Varianta 12/256 GB Black Beauty