Dnes už je Mora Garberg klasika, kterou vysoce cení všichni světoví i čeští bushcrafgeři a doporučují ji zejména kvůli vlastnostem jako je přiměřená velikost pro praktické použití v lese i jinde, dobře drží ostří a přitom se dobře brousí (skandinávský výbrus), tvrdost švédské oceli je vysoká a je přitom velmi pevná, hrana čepele je ostrá v úhlu 90stupňů, co umožňuje velmi dobré používání jako škrtadla při rozdělání ohně firesteelem (křesadlem), navíc jde o fulltang, to znamená, že čepel prochází po celé délce střenkou a na zadní straně kousek kovu vyčuhuje, aby se i tímto dalo například škrtat anebo používat k úderům při potřebě změkčit či drtit nějaký zpracovávaný materiál. Co pokládám za fantastické, je Multi-Mount systém, což je pouzdro a závěsný systém, do nějž se pouzdro usazuje. To umožňuje opravdu velmi variabilní možnosti umístění na opasek nebo na molevazbu batohu nebo třeba na popruh batohu, kam jsem ho umístil já a jsem nadmíru spokojen. Nůže se skvěle drží v ruce, střenka je dostatečně široká, že skvěle sedí v ruce a umožňuje tak pevný úchop, při němž se ruka není nucena svírat křečovitě, jak to je někdy nutné u příliš úzkých nožů, které mají tendenci se v ruce posouvat. U Mory Garberg (asi obecně platí pro Moru) se ale ruka nevysiluje zbytečně vynakládanou silou a práce s ní je skutečně příjemná. Zatím není v mém držení tak dlouho, abych mohl hovořit z širšího časového pohledu, ale věřím osvědčeným zkušeným bushcrafterům na youtube, kteří opravdu potvrzují dlouhodobou spolehlivost. Z mého používání - všechno dělá skvěle.
Žádné; pokud by někdo měl za nevýhodu, že pro sekání je Mora Garberg přece jen méně vhodná, než větší a těžší nože, oponuji: na sekání je sekerka, v horším případě mačeta, a pokud chcete nožem sekat, vždy je lepší sekat postupně a to v podobě příčného "tlouku" s použitím nějaké paličky, resp. kusu silnější větve nebo špalíku. A když už budete používat tento způsob, tak vám zaručuju, že Mora Garberg je i v tomhle výbornou volbou, a na rozdíl od předimenzovaných nožů budících respekt (ano, i mně se mnohé líbí) je Mora Garberg mnohem praktičtější na nošení, lehčí, dá se s ní dělat i mnoho jiných jemnějších věcí. Takže žádné zápory neshledávám.
Velmi doporučuji! Z Morakniv Garberg Multi-Mount jsem skutečně nadšen.