Recenze Mlýn - Michal Vaněček (2018, pevná)

Recenze Mlýn - Michal Vaněček (2018, pevná)

Dva bratři, jeden mlýn a jeden slib. Strhující příběh dvou bratrů, kteří dali slib umírajícímu otci, že uchrání jejich mlýn a majetek proti všem. Lze takový slib dodržet za všech okolností? Může oddanost takovému závazku odolat i mašinériím totalitních režimů? Zcela ojedinělé zpracování neobyčejně silného životního příběhu rodiny z jižních Čech zahrnuje časové období přes sto let. Nelehké…

marketa.vyskocilova9. prosince 2024

Dárek na přání

Registrovaný uživatel23. listopadu 2021

Dozvěděla jsem se mnoho z historie a z období kolektivizace, o náladě a vztazích na vesnici vesnici ,o charakterech lidí.

Velmi čtivá kniha se znalostí historie .

Registrovaný uživatel18. března 2021

Moc pěkné čtení

Registrovaný uživatel9. března 2021

Užasná kniha, kterou jsem přečetl jedním dechem. Pro mě až neskutečný příběh. Stojí za to si na takovou knihu udělat čas.

Registrovaný uživatel19. ledna 2021

Moc dobré čtení o sviních mezi lidmi

Registrovaný uživatel10. února 2020

Kniha by měla být zařazena do povinné četby, strhující příběh dvou bratrů, některé myšlenky by se daly tesat do kamene

Registrovaný uživatel12. prosince 2019

Krásná kniha.Kdo se trochu zajímá o dějiny naší země,o to,jak to chodilo v poválečném Československu,jak se komunisti dostávali k moci,jak se začali všude roztahovat,kradli lidem jejich majetek,zavírali je do vězení,nebo do blázince,do uranových dolů,systematicky ničili celé rodiny...je to neobyčejně poutavá kniha,která vypráví příběh o odvaze a statečnosti.Chvílemi byla kniha velmi smutná,ale našly se v ní i okamžiky,kdy se člověk musel usmát!? Mně osobně se kniha líbila moc.

Registrovaný uživatel5. prosince 2019

zaujal mě obsah, výborně napsáno, přečetla jsem jedním dechem

Registrovaný uživatel3. října 2019

Velice čtive ikdyž o těžkých osudech.