Recenze MIL-TEC Fire Steel Long křesadlo zelené

Recenze MIL-TEC Fire Steel Long křesadlo zelené

Armádního praktická pomůcka k rozdělávání ohňů v nepříznivých podmínkách. Jednoduchý princip: třením vzniká silný proud jisker, který spolehlivě zažehne oheň. Velký ferritový podpalovač Fire Steel pro nouzové rozdělání ohně, jehož součástí je škrtátko na šňůře. Pro rozdělání ohně se používá buď vatový tampón (z KPZ), nebo březová kůra.

ivan.lexa6. února 2024

Samotná tyčinka je vynikající.

Plíšek na křesání je z materiálu nedostatečné tvrdosti. Proto ho nepoužívám. Používám kapesní nůž, který je tvrdší a na křesání se hodí podstatně lépe.

Kombinace tyčinka - kapesní nůž nemá chybu.

Registrovaný uživatel5. července 2023

Pokud do toho nejde člověk ostřím nože, pak magneziová tyč celkem vydrží. Skladné a lehké. Lepší je pracovat v rukavicích. Spíše nouzovka, než primární podpalovač. Je třeba se s tím naučit, pak teprve nadávat - já jsem začátečník.

Pléšek mohl být delší a ostřejší. Méně jisker než konkurenční výrobky, nicméně oheň s tím rozdělat lze.

Registrovaný uživatel27. března 2023

- cena, - dlhorocne pozitivne skusenosti s kresadlom

Scoutjerry29. prosince 2022

Hned při prvním použití se zlomilo

Zřejmě vadný kus, zlomilo se mi při prvním použití hned u rukojetí, takže křesadlo je stále dlouhé a dá se použít

Registrovaný uživatel14. října 2022

Funguje jak má. Doporučuji

Registrovaný uživatel11. října 2022

Chtěl jsem to vyzkoušet. Funguje. Používat budu příležitostně, ale rozdělování ohně tímto způsobem je zábavné.

Registrovaný uživatel3. října 2022

Super pomocník

Registrovaný uživatel16. září 2022

zatím nevyzkoušno v přírodě, ale vypadá slibně

Registrovaný uživatel28. srpna 2022

darek udělal radost

Registrovaný uživatel3. května 2022

Kvalitní křesadlo, hlavně funguje.

Registrovaný uživatel28. dubna 2022

První křesadlo. Moje poznatky, ten plíšek co je v setu propojen k škrtadlu jsem hned sundal a zahodil ! Ideální je používat tření přez bushcraft nůž co má záměrně ostrou hranu na proti ostří. Například Morakniv Kansbol,nebo pilka u noze Victorinox. Délka křesadla je úplně ideální. Dlouhá třecí plocha,velké jiskry a vždy jsem úspěšně podpálil troud.

Registrovaný uživatel23. prosince 2021

Rukojět drží Kvalitní zpracovaní Jen tak se neopotřebovává (vice tvrdý)

Na mě moc lano kratke a huře se mi s nim škrtalo , ale nic nebranilo vymenit za parakord a už šlape.

Registrovaný uživatel19. listopadu 2021

Padl mě do oka,cena.Dává pěknou jiskru,zatím experimentuji doma.

Registrovaný uživatel21. června 2021

Potřebovala jsem doplnit potřeby pro kempování a křesadlo mi chybělo. Člověk, který vyráží do přírody má být připraven na všechno.

Registrovaný uživatel12. dubna 2021

velikost