Recenze Mikrotik RB750Gr3

Jedná se o vylepšenou variantu RouterBoardu RB750G. Je ideální pro vnitropodnikové či domácí sítě postavené na gigabitových prvcích. Stejně jako RB750G je dodáván včetně krytu a napájecího zdroje. Nová revize v3 má rychlejší CPU, více CPU jader, větší paměť a navíc obsahuje microSD slot a USB port.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 9 recenzí pomocí Seznam AI

Mikrotik RB750Gr3 nabízí vynikající poměr cena/výkon s pokročilými funkcemi a konfiguračními možnostmi. Je vhodný pro uživatele s IT znalostmi, kteří ocení jeho výkon a flexibilitu, ale pro běžné uživatele může být nastavení složitější.

• Velké konfigurační možnosti
  • Skvělé funkce za přijatelnou cenu
  • Rychlost a propustnost
  • Quad-Core CPU zvládá náročné filtrování
  • Podpora Dude serveru a USB/mSD slot
  • Složitější administrace pro běžné uživatele
  • Vyžaduje IT schopnosti pro plné využití
  • Nižší napětí PoE (30V) vyžaduje adaptér při 48V zdroji

Registrovaný uživatel3. června 2023

Stará 750 pracovala na 80% nová to samé zvládá na 7%.

Žádné Doporučuji

Jsou to dobré věci.

Registrovaný uživatel17. dubna 2022

Maly, skvely pomer cena / vykon

Registrovaný uživatel31. ledna 2022

Malý, s USB slotem a mikro SD kartou. Nízký příkon.

Registrovaný uživatel23. května 2021

Osvědčený router s nepřekonatelným poměrem cena/výkon Gbit porty Quad-Core CPU se mi ani složitějším filtrováním nepovedlo znatelně vytížit podpora Dude serveru USB i mSD slot uživatelsky definované tlačítko

Jako každý Mikrotik nejde o router pro každého, ale pokud víte co chcete a umíto to nastavit, nemá konkurenci.

Registrovaný uživatel22. května 2021

Je naprosto boží. Jak práce s ním přes Winbox, tak práce s příkazovou řádkou. Boží je to, že vezmete segment příkazů, nalepéte a ono se vám to propíše do grafickýho rozhraní přes terminál. Boží je uložení konfigurace a flexibilita co to všechno umí. Já si takhle nakonfiguroval tuhle věc, která mi visí na WAN portu a dělá to tunel do USA a po speciální VLANě mi televize hraje US pořady, přes NordVPN. Umělo by to i víc věcí najednou ale chtěl jsem to mít oddělený naschvál. Práce s mikrotikem mě nadchla a určitě si najdu další využití pro další kousky.

TYrochu mě rozladilo, že PoE bere nižší napětí, myslím 30V a můlj switch mi dáváý 48 V takže by to znamenalo zase nějakej bazmek navíc jako injektor. Tohle ani z popisu člověku nedojde ale není to deal breaker.

Naprosto spokojený. Chvilku to trvalo než jsem si ho osahal, zjistil jak zálohova a exportovat konfiguraci atd.

Registrovaný uživatel10. května 2021

Rychlost Propustnost Router OS Skvělé možnosti konfigurovatelnosti - pro někoho může být nevýhodou, nicméně je k dispozici také jednoduchý průvodce základního nastavení.

Registrovaný uživatel9. dubna 2021

velké konfigurační možnosti

Vybráno pro obrovské konfigurační možnosti, člověk však musí vědět co dělá, chce to IT schopnosti

Registrovaný uživatel22. února 2021

Skvělé funkce za přijatelnou cenu

Skvělý router s pokročilými funkcemi. Pro běžného uživatele možná trochu složitější nastavení.

Registrovaný uživatel7. května 2020

Složitější asministrace (ale počítal jsem s tím už při nákupu)