Multifunkční nůž Recenze MIKOV 100-NN-6A

Recenze MIKOV 100-NN-6A

Mikov - zavírací nerez celokovové nože, střenka má matový lesk. Délka otevřeného nože 158mm, dl. čepele 70mm. S nožem se dodává papírová krabička.

Registrovaný uživatel1. března 2025

optimální velikost skladba nástrojů dokonalé retro a pro mně nostalgická záležitost

proměnlivá kvalita zpracování čepele jsou z výroby nenabroušené

Kultovní nožík s více než stoletou tradicí výroby, taková ta dědkovská klasika avšak v nádherném dizajnu který sráží proměnlivá kvalita výroby. Nicméně mám tuto značku radši než napŕ. Victorinox.

Registrovaný uživatel23. srpna 2024

Až překvapivě solidní zpracování. Oproti nožům Victorinox výrazně tenčí. Za cenu tohoto nože nelze koupit lepší v dané kategorii.

Nůž má poměrně tuhé pružiny a obzvláště u menších nástrojů to může být problém. Vývrtka je spíše na ozdobu, je to do spirály stočený drát.

Otec má stejný model z počátku 80. let. Ano, ten nůž se opravdu vyrábí už více než 40 let (ne-li ještě déle). Jeho kousek nese lehké známky opotřebení, ale pořád je pevný, nevychozený a čepele jsou stále pěkné. Působí, řekl bych, o trochu kvalitněji než ten současný, ale to je možná jen pocit.

Lukáš28. března 2024

Skladný, praktický, dobrý materiál, drží ostří, funkční.

Výborný produkt

digitalstudiohavirov25. prosince 2023

Prostě tradiční současný Mikov, mizerné broušení hlavní čepele (mikropilka), otvírák na konzervy drhne při otvírání a výstružník nejde otevřít vůbec! Prostě špatné slícování a nýtování.

Koupeno z nostalgie, již nikdy více.

Registrovaný uživatel7. ledna 2020

Kovový a perfektně zpracovaný kapesní nůž.Podobný jsem dostal od svého otce , ale ztratil jsem ho.Proto jsem sháněl podobný - a našel.Používám ho na cestách.

Velice spokojen.