Recenze Mercusys MR50G

Recenze Mercusys MR50G

Dvoupásmový bezdrátový Wi-Fi router pracující na frekvencích 2,4 a 5 GHz standardu 802.11a/b/g/n/ac. Šest fixních externích antén poskytuje stabilní bezdrátové připojení a optimální pokrytí. V pásmu 2,4 GHz dosahuje přenosových rychlostí až 600 Mbit/s a v pásmu 5 GHz až 1300 Mbit/s. Na zadní straně disponuje dvěma RJ-45 gigabit LAN porty a jedním RJ-45 gigabit WAN portem.

sfor14. ledna 2024

Běží super

Registrovaný uživatel31. července 2023

Síla a dosach wifi signálu

Registrovaný uživatel8. prosince 2022

Výtečné pokrytí domu signálem,spolehlivost,jednoduché nastavení.

Mohu vřele doporučit

Registrovaný uživatel22. července 2022

velký dosah, vysoká přenosová rychlost, jednoduché nastavení

jednoduché nastavení, barevně nerozlišené porty, pouze 2x LAN

Registrovaný uživatel24. května 2022

5G WAN 1G BPS výkonná anténa jednoduchá konfigurace rychlost

chybí Stojan

jsem spokojení

Registrovaný uživatel10. prosince 2021

Výkon, snadné nastavení

Registrovaný uživatel26. července 2021

- Router jsem zapojil v režimu access point. K funkcím routeru se tedy vyjadřovat nemohu. V tomto režimu se mi možnosti nastavení jeví jako dostatečné a uživatelské rozhraní srozumitelné (jsem pokročilý uživatel). - Pokrytí domácnosti signálem WiFi je o dost lepší než s původním access pointem zn. Edimax (který je sám o sobě velmi dobrý). Jedná se o RD se silnými zdmi. A teď je použitelný signál i na zahradě. - Pásmo 2,4G i 5G. - Lze nakonfigurovat tak, že obě vysílací pásma mají stejné SSID i heslo a koncové zařízení se připojuje automaticky v pásmu, kde je lepší signál. - Možnost zřídit síť pro hosty - v jednom nebo obou pásmech. I když zde nelze nastavit vlastní kanál - toto se přebírá z hlavní sítě. Uvádím to jako výhodu, protože některé routery sise umožňují zřídit síť pro hosty, ale jen v režimu routeru a ne v režimu AP (to se mi stalo u např. Samsungu) a nikde v popisu výrobku to není uvedeno - čekáte, až co se vám ukáže v uživatelském rozhraní.

- Pro mne je to černá barva - hledal jsem něco v bílé barvě, která by méně rušila na nábytku, ale nedá se nic dělat. Funkce má přednost před estetikou. Původně zakoupený bílý Samsung jsem pro nespokojenost s funkcí raději vrátil.

Přístroj se skutečně silnou WiFi vysílačkou. Nastavení pro aspoň trochu znalého člověka jednoduché a pro mne dostatečně podrobné, abych mohl nastavit všechno, co jsem chtěl.