Literární biografie Recenze Mé cesty do hlubin mozku - Vladimír Beneš (2019, pevná)

Recenze Mé cesty do hlubin mozku - Vladimír Beneš (2019, pevná)

Upřímná zpověď našeho nejznámějšího neurochirurga. O životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A co o něm naopak nikdy vědět nebudeme? Proč mozek jako jediný orgán nebolí? Dokážeme předejít těžkým nemocem, jako jsou parkinson, alzheimer, mrtvice či mozkové nádory? Má se těžce nemocným lidem podávat tvrdá pravda, nebo milosrdná lež? A měl by člověk dostat možnost sám…

botek.lukas21. prosince 2024

Skvěle napsané, přiblížil svou profesi i laikovi, doporučuji.

Přečteno jedním dechem.

Eliška F.1. května 2023

Dozvíte se něco málo o mozku, ale kdo už něco z neurovědy četl, tak nic, co by už někde nečetl.

Člověk staré doby komunistické. Daleko k všeobecně vzdělanému moudrému člověku. Zná svůj obor a nic víc. Ničemu jinému, dokonce ani jiným oborům medicíny, nerozumí. Neví o ničem dalším, je úplně odtržený od reality současnosti. Nezajímá se o nic vně svého oboru. Vzdálený od jakéhokoli humanismu, podporuje pokusy na zvířatech, stoprocentní očkování všech na vše. Člověk omezený a velmi egoistický. Jakkoli dokonalý specialista, lidsky naprosto nepříjemné čtení.

Nedoporučuji! Nic hodnotného nepřinese, jen se zděsíte toho velmi omezeného rigidního pohledu na svět a život. Některé jeho odpovědi jsou až tak překvapivé, jako by odpovídal pod vlivem alkoholu či jiné omamné látky, nebo jako by mu spadla cihla na hlavu. Je to prostě člověk, který zatuhnul svými názory v době před 30 lety, možná ještě hlouběji.

Registrovaný uživatel22. února 2023

Skvělá kniha, stejně jakoo Josefu Marešovi

Registrovaný uživatel19. ledna 2023

Velmi hezká kniha.

Registrovaný uživatel21. července 2021

Příjemné odpočinkové čtení .

Registrovaný uživatel28. června 2021

Skvělá kniha, tak jak se od pana profesora dalo čekat.

Určitě doporučuji každému, kdo se o tento obor zajímá a hlavně je zajímá obor činnosti pana Beneše.

Registrovaný uživatel24. února 2021

Vynikající kniha. Moc zajímavá.

všem tuto knihu doporučuji.

Registrovaný uživatel11. února 2021

Zajímavé čtení od špičkového neurochirurga.

Registrovaný uživatel7. ledna 2021

Super kniha, clovek si nedokaze ani predstavit, jak je mozek slozity. Kniha napsana velice ctive, i pro laika.

Registrovaný uživatel7. ledna 2021

Kniha je úžasná, práv ě tak jako její sympatický autor.

Registrovaný uživatel22. prosince 2020

Jedinečná, zajímavá, poutavě vyprávěná cesta lékaře. Jednoznačně doporučuji k přečtení a i případnému vracení se k jednotlivým pasážím.

Ani jeden zápor nelze najít.

Registrovaný uživatel7. listopadu 2020

Něco se dozvědět o práci dr. Beneše a o něm samotném. Překvapilo mě jeho přátelství s Oldříchem Kaiserem a líbí se mi to, nevěděla jsem to.

Moc dobrá kniha. Hodně úspěchů do dalších let, pane doktore. :-)

Registrovaný uživatel5. listopadu 2020

Vynikající čtení, téma je odlehčené humorem .

Registrovaný uživatel5. listopadu 2020

Výborně čtení

Registrovaný uživatel28. září 2020

Poutavé čtení o problematice, která by nás měla zajímat, a o člověku, který si uznání rozhodně zaslouží

Připravte si Google, pokud nejste z oboru ;-) a přesto chcete být v obraze

Super, jednoznačně doporučuji

Registrovaný uživatel21. září 2020

výborné čtení

Registrovaný uživatel7. září 2020

Výborná kniha jako sám autor

Registrovaný uživatel31. srpna 2020

Zajímavá kniha, která zaujme především zájemce o medicínu, neurovědy.

Vzhledem k tomu, že se jedná o rozhovor se známým lékařem, je zde patrný prvek subjektivity. S některými názory můžeme, ale také nemusíme souhlasit.

Registrovaný uživatel20. srpna 2020

Velice erudované dílo, na hodně vysoké úrovni, a přitom snadno pochopitelné i pro laika. Prof. Beneš je ve svém oboru obrovskou kapacitou, která určitě zanechá hlubokou stopu v neurochirurgii. Jsem moc ráda, že konečně na knižním trhu se začínají objevovat i knižní tituly o takových kapacitách z oboru medicíny, jakým je i prof. Beneš. . Děkuji za to, knihu jsem přečetla během dvou dní a má v mé knihovničce čestné místo.

lukas15. července 2020

Velmi zajímavé čtení