Recenze Marimex Prostar Profi 4 m3/h

Písková filtrace se ve svém principu inspirovala přírodou - zde se také dešťová voda mění v křišťálově čistou pramenitou vodu díky filtraci v propustných vrstvách horniny. Voda prochází přes křemičitý písek, kde se zachytávají i jemné nečistoty a do bazénu se vrací pouze čistá, filtrovaná voda. Důležité je proto často filtrační písek proplachovat, aby se nečistoty v písku neusazovaly.…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 14 recenzí pomocí Seznam AI

Marimex Prostar Profi 4 m3/h má dobrý výkon pro menší bazény a tichý chod, ale vyžaduje dodatečné utěsnění spojů a při použití písku může docházet k jeho vyplavování do bazénu. Pro bezproblémový provoz je vhodné počítat s úpravami při montáži.

• Dobrý výkon pro menší bazény
  • Tichý chod
  • Snadná montáž
  • Spokojenost s dlouhodobým používáním (předchozí model)
  • Poměr ceny a výkonu
  • Netěsnící spoje vyžadují dodatečné utěsnění
  • Písek se vyplavuje do bazénu
  • Použití levného plastu
  • Návod k sestavení je nejasný
  • Vyšší cena

jiří22. července 2026

dobře saje, není hlučná.

těsnění spojů je nedostatečné.

klecka.jan9. července 2026

Snadná montáž

David.Klist1. srpna 2025

výkonný, tichy, poměrně dobře filtruje,

vyšší cena, trochu složitější na montáž, o kroužky někdy netěsní a je třeba použít těsnicí pásku, která není součásti baleni, když jsme používali písek, tak jsme ho měli i v bazénu

Dobra výkonná filtrace s menšími nedostatky, které jde odstranit doma svépomoci (ale za tu cenu by mělo byt už z výroby vše v pořádku a ne to doma dodělávat) trochu složitější na montáž, o kroužky na některých místech netěsní a je třeba použít těsnicí pásku, která není součásti baleni. Když jsme používali písek tak jsme ho měli i v bazénu(filtrační kuličky to vyřešily) a mrzí mě ze tlakoměr je zezadu a není na něj vidět přímo. A také takový malý, ale nepříjemný problém na podstavci, který dokáže znepříjemnit údržbu, je že se zespod nedá dostat k třetímu šroubku zadního krytu chladicí vrtule motoru, aby mohl člověk pootočit vrtulkou když po zimní přestávce, se nechce motor rozběhnout.

hornst18. června 2025

návod k sestavení nic moc :-/ ale člověk pochopí

jaroslavdanacz21. května 2024

Levný plast

10 roků asi určitě nevydrží

Registrovaný uživatel29. ledna 2023

ještě jsem ji nezapojil, čekám na 2023

Registrovaný uživatel15. května 2022

Původní filtrace od Marimex jsem měl bez poruchy 10 let.Nyní z důvodu změny bydliště to byla jasná volba.

Registrovaný uživatel8. května 2022

dostatecny vykon pro bazen prumer 3,6 m, jednoducha montaz

Registrovaný uživatel27. července 2021

Cena,výkon

Používán 2 měsíce,uvidíme příští rok. Zatím jede jak má.

Registrovaný uživatel14. července 2021

Spokojenost funguje super.

Registrovaný uživatel14. července 2021

Funguje velmi dobře. Denně ho zapínám na dvě hodiny a perfektně přefiltruje vodu v bazénu.

Jediný problém byl v kompletaci. Těsnící gumičky nefungují, veškeré šroubovací spoje jsem musel utěsnit teflonovou páskou. Ta přiložená k výrobku zdaleka nestačí. Pásku je potřeba dát i na vývody a poté hadice nasunout a stáhnout sponami.

Pokud poctivě utěsníte veškeré spoje, funguje velmi dobře.

Registrovaný uživatel20. května 2021

Tečou spoje Písek se vyplavuje do bazénu

Několikrát jsem přetěsňoval spoje. Písek z filtrace se vyplavuje do bazénu. Písek jsem koupil s filtrací.

Registrovaný uživatel25. dubna 2021

Rád bych vyzkoušel ale počasí je proti.

mislerjirka19. července 2020

Tichý chod, poměr ceny a výkonu.

Příliš jemné sítko u čerpadla a tím časté problematické čistění.