Pokosová pila Recenze Makita LS1219L

Recenze Makita LS1219L

Zcela nový koncept technologie DXT extrémní kapacita řezu – diagonální řez až 203 mm, vertikální řez až 165 mm Velice přesné řezy díky dvojité posuvné konstrukci a 6(!) lineárním ložiskům Jednoduché a velmi přesné nastavení úhlu díky dvojité stupnici Posuvné pravítko 140 mm Jednoduché nastavení úhlu základny Pozvolný rozběh, motorová brzda, elektronika.

adam160016. června 2025

Výrobky od Makity prostě miluju pro jejich kvalitní provedení. Před koupí LS1219L jsem měl pokosku od Holzmanna kde jsem neustále bojoval s kalibrováním řezů. U Makity je tohle vyřešeno na 100%, odvod pilin jerovněž skvělý (mám napojeno na vysavač) Odvod cca 90-95% Úhly řezu se nastavují snadno a přehledně. Pilu jsem si musel zkalibrovat ikdyž měla být výrobcem před prodejem kalibrována.

VELKÝ VELKÝ POZOR si musíte dát při řezání S NAKLONĚNÝM pilovým kotoučem!!! Vertikální pravítko pod kotoučem totiž nemá diagonální výřez a proto je NUTNÉ horní část pravítka odejmout abyste si (stejně jako já) do pravítka neřízli :/ Odejmutí pravítka je velice snadné ale bohužel na to můžete snadno zapomenout. Uvítal bych, kdyby pila měla zabezečovací mechnismus, který by neumožnil provést náklon pilového kotouče před vytažením horizontálního pravítka.

Skvělá pila, kterou může být trochu komplikované pro její váhu vozit na stavby. Ale pokud ji umístíte do dílny a sem tam s ní vyjedete na výlet, tak pohoda. Přeji hodně zdaru a radosti z přesných řezů :)

m_labuda17. dubna 2024

Presnosť, jednoduchosť ovládania

Vaha

Registrovaný uživatel23. června 2023

perfektně propracovaná účelovost minulá pilka sloužila přes 22 let

nevím proč ale krabička pod spouštěním neustále hřeje i když je lejsr vypnutý

Registrovaný uživatel20. listopadu 2022

nářadí mě zaujalo a používám ho občas

Registrovaný uživatel16. listopadu 2022

Přesnost řezu, snadné ovládání, široká možnost použití

Se strojem jsem velmi spokojen

Registrovaný uživatel2. listopadu 2022

Velký prořez, perfektní hladký a přesný řez. Velký stůl, +/- 60° úhel řezu Pokos +/-47° Soft rozběh, brzda Dobře odsává při řezání

Je velká a těžká, ale to musí Nemá regulaci otáček.

Nejlepší co je momentálně na trhu za cenu cca 20.000 perfektní poměr výkon/cena

Registrovaný uživatel24. června 2022

Balení a přístroj v pořádku

Mírně křivý řezný kotouč, háže a řez neni přesný.

Registrovaný uživatel30. března 2022

Přesnost Velký prořez

Registrovaný uživatel23. března 2022

Nezabírá moc místa a přesně řeže.

Registrovaný uživatel18. února 2022

Pěkný kousek robusnos téměř bez vůlí,mám jí v paneláku. Sousedi si nestěžují.Múj vysavač dělá větší kravál. Boří se do hranolu jak do másla.Minimální pokles otáček v záběru Jsem velmi spokojen.Soused když ji viděl tak málem omdlel Přeji hezký den Čermak

Registrovaný uživatel29. dubna 2021

Velký prořez nastavení úhlu až 60 stupňů max. spokojenost