stavební silikon Recenze Lučební závody Kolín Lukopren T 1990 200 g

Recenze Lučební závody Kolín Lukopren T 1990 200 g

Lukopren T je jednosložkový trvale plastický silikonový tmel. Je to tmel s vysokou tepelnou odolností -40°C až +150°C, vzhledem připomínající sklenářský tmel. Používá se k výrobě rozebíratelných těsnění a spojů a k dotěsňování. .

bkozlikova6228. září 2025

Kupuji opakovaně, jsem spokojená

Varianta bílý
Registrovaný uživatel24. července 2024

Odpovídá uváděným arametrům.

Doporučuji pro rozebiratelné zatěsnění .

Varianta šedý
jarspa8. června 2024

Těsnicí tmel Lukopren znám z doby Československa, tehdy 100g krabička stála 23 Kčs, výrobce VCHZ Syntezia n.p. Kolín, dodával CHEMA n.p. Pardubice. To byl výborně přilněvající těsnácí tmel. Dlouho jsem hledal na internetu, zda se tento tmel ještě vyrábí. Našel jsem T 1990, který je tomu původnímu (bez bližšího označení) nejvíce podobný. Zatím funkčnost nemohu posoudit. Použil jsem na utěsnění trubice ze splachovacá nádrže do záchodové mísy a k utěsnění dodatečně vyvrtaného otvoru vypouštěcího kohoutku 200 l barelu.

Varianta šedý
Registrovaný uživatel19. ledna 2024

Používám léta. Trvale plastický po deseti letech venku na slunci, dešti, sněhu, mrazu. Kdykoli znovu použitelný.

Perfekt.

Varianta bílý