Lednice Recenze LG GBB62SWGCC1

Recenze LG GBB62SWGCC1

Volně stojící kombinovaná chladnička s mrazákem LG GBB62SWGCC1F, je vyrobena v bílém provedení o celkovém objemu 384 l. Se svou roční spotřebou 172 kWh, spadá do energetické třídy C. Klimatickou třídou je SN-T. Hluk šířený vzduchem je 35 dB a patří tak do třídy B.

Bodus7. června 2024

Velmi prostorná. Možnost nastavení teploty zvlášť pro mrazák a lednici

Lednice poměrně často spíná chlazení - i když ji vůbec neotevíráme, tak běží v režimu 30 minut chlazení a 15 minut klid. Udávají, že je velmi tichá. Po týdnu provozu začala být velmi hlučná, trvalo to další 2 týdny, než se to ustálilo. Po 8 měsících provozu začíná zlobit, podle servisu pravděpodobně odchází ventilátor v mrazáku. Voláno na LG linku, měl se mi do 3 dnů ozvat servisní technik od nich. Ani po 8 kalendářních dnech a 2 urgencích se stále servis neozval. Jsem zvědavá, za jak dlouho s touto reakční dobou ten servis fyzicky přijede. Reklamační lhůta podle nich samozřejmě začíná běžet až dnem návštěvy servisáka. Ještě že jsme si nechali starou lednici, akorát se mi tam všechno nevejde.

LG už nikdy.

bodus28. listopadu 2023

- Velmi prostorná lednice - Možnost nastavení teploty zvlášť pro mrazák a lednici

- Poměrně často spíná chlazení - Je hlučnější než jsme očekávali

Lednice i mrazák jsou velmi prostorné. Na horní regál však bez stoličky při svých 160 cm nedosáhnu - dáváme tam věci, které nejsou tak často potřeba. Výška polic je nastavená napevno, nedá se individuálně nastavit. Je nutné při stěhování počítat s tím, že je lednice opravdu vysoká. Lednice poměrně často spíná chlazení - i když ji vůbec neotevíráme, tak běží v režimu 30 minut chlazení a 15 minut klid. Přijde mi i poměrně dost hlučná na uváděných 35 dB - prvních pár dní byl docela klid, pak začala být opravdu velmi hlasitá, což trvalo cca týden a pak se to zase trochu zmírnilo.

Registrovaný uživatel26. července 2023

jeden z nejtišších modelů na trhu, je skutečně tichá dobrá cena - akce Electroworld sleva -20% + ještě cashback 750 Kč - po nákupu nutno vyplnit žádost a odeslat dokumenty total no frost vypadá dobře, i v mrazáku jsou výdechy ledového vzduchu a vypadá to, že se led na stěnách nebude usazovat + na chladících mřížkách taky ne, ty tam vůbec nejsou... madla nevyčuhují ze dveří, možnost změnit směr otevírání dveří (pozor, nenašel jsem k tomu návod), zvukové upozornění na otevřené / nedovřené dveře, funguje i u mrazáku systém dovírání dveří - pokud zavřete aspoň na 10 cm, dveře se samy doklapnou, u zatížených dveří lednice to funguje trochu hůř...

variabilita vnitřních polic je docela malá, to jsem už při nákupu věděl v podstatě nejde uspořádat věci jak člověk chce, ale jak se vejdou (nebo mít lednici poloprázdnou) ty dva spodní šuplíky v lednici nejdou nijak extra moc vysunout, celkově mám v porovnání se starou lednicí pocit omezenosti - je to asi o zvyku a o chytrosti, jak si to uvnitř jeden narovná ta lednice je fakt vysoká, takže horní polička není na běžné použití a pokud strčíte něco menšího dozadu, nepůjde to vyndat bez židle někdo v recenzi psal, že měl nerovný strop, takže na lednici nemohl nic moc postavit, u mého kusu vše ok, bez nerovností lednice se dodává s otevíráním dveří doprava (panty jsou vpravo) a já to potřeboval přehodit, jenže ani v balení ani na internetu jsem nenašel návod... protože jsem kutil, prozkoumal jsem dodané "náhradní" díly (bylo jasné, že jsou ke dveřím), zjistil, co se přepoužije (namontovaná součástka je oboustranná) a se staženou prdelí, abych někde neulomil důležitou plastovou pacičku, se pustil do práce... dělal jsem to sám (rozhodně doporučuju někoho k ruce aspoň pro uvolnění a usazení dveří), intuice jela na plné obrátky (neměl jsem ten návod), trvalo to asi 2 hodiny a žádná sranda - v jednu chvíli je třeba odcvaknout informační a ovládací panel a to už si člověk říká, jestli se tak trochu nepřecenil, a úplně chápu, že některé obchody nabízejí službu prohození otevírání dveří před dodáním asi za 890 Kč... na konec největší problém - šířka lednice je zřejmě více jak 59,5 cm starou lednici jsem skrz 60 cm futra sám s rezervou vystěhoval, nová nemohla projít, no nakonec pomohlo sklopit skoro naležato a stejně je na boku odřená (to u nové vyloženě potěší) - po průzkumu se zdá, že na tom boku je taková velká vypouklá boule, rozlehlá tak, že se při běžném pohledu ztratí, a to právě jsou ty milimetry navíc... jasně že dveře jsou taky křivé, ale ne zase tolik, když stará lednici v pohodě vyjela ven ;-) sice si to každý změří sám, ale ta lednice je hluboká no a nejde připlácnou až na stěnu, to potom vzadu dostatečně neproudí vzduch, nadměrně se zahřívá a nemusí správně fungovat pokud nechcete mít starosti, mezera má být 10 cm od zdi a to je docela dost - já to dal blíž a po spuštění se zadní stěna dost zahřála, takže: zapnout, potraviny klidně dovnitř, ale nechat přes noc běžet ve volném prostoru nebo dál od stěny, až se to nachladí, tak mezera cca 5 cm od zadní stěny je OK

Je to dobrý výrobek a poměr cena/výkon/kvalita hodnotím vysoko a nejspíš bych ten model koupil znova. O pár tisíc výš by se asi dal koupit lépe vnitřně uspořádatelný kus, ale kdo má dneska na rozhazování. Nejlépe si ji před nákupem prohlédnout a vyzkoušet v kamenném obchodě. Pro nás bylo důležité ticho a to splňuje dokonale. Spotřebu jsem blíž nezkoumal, ale podle štítku asi taky bude slušná. Nechci nikoho strašit, ale dejte si pozor na úzké dveře... S výškou přes 2 metry nejde ani do výtahu, leda poklopit do dlouhého stěhovacího. LG beru jako dobrou značku, tak snad dlouho vydrží. Koukal jsem i na Samsung a tam mě odradilo, že si pár lidí stěžovalo, že je hlučnější, než čekali. Tato konkrétní lednice je opravdu tichá.

Registrovaný uživatel9. července 2023

Tichý chod Je opravdu velká, oproti naši 15 let staré ledničce Speciální šuplík na zeleninu, případně na maso.

Trochu náročnější transport z přízemí do patra a přes úžší dveře ale povedlo se. Ve dvou chlapech se to dá, ale je to makačka. Někdo píše krátký kabel, nám stačil, má asi 1,5 m Po vybalení lednička "sedí" na kabelu, doporučuju ho hned vyndat, než s ní začnete šíbovat po místnosti.

Zatím spojekojenost, máme ji v provozu jeden den, tak to není moc objektivní recenze.

Registrovaný uživatel24. září 2022

cena + výkon

Registrovaný uživatel23. září 2022

je hlavně usporná

brala bych větší mrazák a menší lednici ,ale to už není

Registrovaný uživatel26. srpna 2022

cena / kvalita

Registrovaný uživatel22. srpna 2022

Tichý a úsporný provoz

Na display se ukazuje jen nastavená teplota nikoli aktuální, což naše předchozí 12 let stará lednice uměla. Při stejné velikosti byla uvnitř i prostornější.

Registrovaný uživatel22. srpna 2022

tichá velká prostorna lednice