Televizor Recenze LG 55" OLED (OLED55B13LA)

Recenze LG 55" OLED (OLED55B13LA)

Pokud hledáte TV, jakou jinde nenajdete, už hledat nemusíte – právě jste ji totiž našli. LG OLED TV OLED55B13LA je doslova umělecké dílo, portál do herního světa anebo sedadlo v první řadě na sportovní akci. Je to vše, co od televizoru chcete, a ještě o něco navíc. Tento LG televizor Vám dokáže zprostředkovat neuvěřitelně reálný obraz, který doslova revolučním způsobem mění zážitek ze…

CoVybrat.cz
Odborná recenze
CoVybrat.cz

Kdo chce levný OLED, tak kromě LG mnoho možností nemá. A LG nám letos zkomplikovalo výběr zařazením levnější řady “A1” do nabídky. Takže vyplatí se kupovat LG B1? Za mě rozhodně ano (tedy pokud jeho cena nebude výrazně vyšší než u A1), protože kromě vyššího jasu a 100 Hz panelu, přináší navíc podporu HDMI 2.1 A to už je dostatečný počet důvodů, proč pár tisíc navíc zaplatit. Na rovinu oproti loňské verzi LG BX nepřináší nic zásadního, ale dobrá zpráva je, že se pořád jedná o skvělý televizor.

Více na CoVybrat.cz

Trochu nižší jas oproti “běžným” OLEDům

Větší použítí plastu oproti LG C1

Škoda že není k dispozici i 48 palcová varianta

Registrovaný uživatel31. prosince 2022

Používám denně,celkově změna k lepšímu z televizoru 32"ktery jsem měl.Hlavně velikostí obrazovky.Zatím je brzo na podrobnější hodnocení.Věřím že najdu další klady o kterých ještě nevím.

Nelíbí se mi zvuk,stara 32" měla nesrovnatelně lepší.Malý ovladač pro větší prsty,často zapínám dvě tlačítka najedou.Nenalezl jsem manual kde bych si podrobněji nalistoval co zrovna potřebuju.Moje stara Philipska 32"měla všechno dopodrobna vypsané.LG šetři na nespravném místě.

Registrovaný uživatel3. října 2022

Super obraz, perfektní zvuk. Poměr cena/výkon velmi vysoko.

Registrovaný uživatel22. září 2022

HDMI připojení pro konzoli PS 5. Výborná kvalita obrazu.

Registrovaný uživatel13. září 2022

Nádherný obraz Dálkový ovladač Hlasové vyhledávání na YouTube v češtině Pěkný design Dnes už hodně příjemná cena Nejpoužívanější funkce lze uložit pod číselnou volbu,te je super! Přidržením (ozubeného) tlačítka se dostanete hned do hlavního menu.

Na nic jsem nepřišel, nechápu,na co si zde někteří recenzenti stěžují,obraz je naprosto dokonalý a pomalá odezva na přepínání programů,nebo vypalování pixelů? To snad řeší automatika,asi měl někdo smůlu u konkrétního kusu.

Měl jsem už několik LCD televizí,ale OLED je momentálně to nej,co lze v současné době pořídit, naprosto skvělý obraz, zvuk není špatný,ale rozhodně doporučuji kvalitní soundbar,navíc se dá dnes pořídit už za 29000Kč!

Registrovaný uživatel8. září 2022

Super velikost a ostrost obrazu, spokojenost .

Pomalá odezva cca 5s po přepnutí na jiný program.

Registrovaný uživatel9. července 2022

černá je opravdu černá, ale... plynulost rychlých scén při světlých scénách hezký obraz

horší zvuk slabší jas čekal jsem u této TV kvalitní obraz, ale při sledování tmavých scén a při přechodech tmavých odstínů to není panel TV schopen správně zobrazit a obraz dost rušivě kostičkuje, ale třeba je to normální. V Electro Worldu jsem se TV pokusil vrátit ještě během 10 denní zkušební doby, ale bylo mi řečeno, že pokud byl produkt rozbalen a zapojen tak vrátit nebo vyměnit TV už nejde, mám pouze možnost reklamace.

Registrovaný uživatel4. července 2022

poměr cena - výkon super super obraz, zvuk

zatím jsem na nic nepřišla

Registrovaný uživatel31. května 2022

Funkcionality

Registrovaný uživatel29. května 2022

televizi jsem zapojil dnes, ale zatím vše OK.

Registrovaný uživatel26. května 2022

TV OLED jsme vybrali dle odborných článků, ale i kladných recenzí uživatelů. TV máme zatím krátce a s jeho vlastnostmi se seznamujeme, ale zatím vše OK.

O žádném nedostatku zatím nevím, ale TV máme první den, takže na posouzení je zatím krátká doba. Televizor je nádherný, ale velmi křehké konstrukce a proto doporučuji vybalení a případnou montáž TV ve dvou lidech.

Zatím spokojenost.

Registrovaný uživatel24. května 2022

Perfektní obraz, návykový ovladač.

Registrovaný uživatel29. dubna 2022

Skvělý obraz a zvuk

Chybí ambientní podsvícení jako to má Philips. Zvykli jsme si na to a u této TV to chybí. Podsvícení klasickými LED pásky není ono. Jinak co se týká TV jako takové tak není co vytknout.

Registrovaný uživatel24. dubna 2022

Opravdu velká TV. Černá je černá. Super obraz. Nový magic ovladač.

Registrovaný uživatel19. dubna 2022

Poměr cena/výkon

Registrovaný uživatel24. března 2022

skvělý obraz

Registrovaný uživatel14. března 2022

Skvělý obraz, máme jen chvíli.

Registrovaný uživatel4. března 2022

- Krásný obraz - Zvuk překvapil - Uživatelské rozhraní je jednoduché a elegantní - Velmi dobrý ovladač, který se příjemně drží. Má i spoustu ne na první pohled viditelných funkcí, které dávají fakt logiku, a mám rád tu možnost ukazovátka - Skvělý design (samozřejmě působí trochu křehce, tak bych doporučil ji přenášet ve dvou, nemá smysl riskovat zničení) - Propojení s Apple HomeKit - Ovládání přes telefon (buď přímo v iPhonu nebo přes appku ThinQ - Oproti jiným OLED se dá sehnat za pěknou cenu - Filmmaker mode - HDMI 2.1

- Propojení s Google Home (to nejde prakticky vůbec, ani když se nastaví region USA a angličtina), nelze propojit ani v rámci napojení ThinQ do Google Home (tak snad se jednou dočkáme) - Plastový stojánek

S televizí jsem opravdu hodně spokojen. Je to takový ten hezký kousek domácnosti, na který se návštěvy vždycky ptají. Má skvělý obraz, vyvážené funkce a skvělý ovladač. Asi se vyplatí víc než A1, jelikož má lepší 120 Hz panel, možnost připojení přes HDMI 2 a taky trochu lepší zvuk. Zároveň mi ale přišla už zbytečná C1, která má lepší procesor, ale nemyslim si, že by to šlo nějak zvlášť poznat. Lepší zvuk už se dá dodělat soundbarem. A co se týče jasu, v místnosti bez přímého slunce byste neměli mít problém.