Čerpá vodu z hloubky 6 metrů, možno použít horní(zalévací) i klasický přední výtok vody z čerpadla. Dává poměrně dost vody, cca 0,5 litru na jedno "mávnutí" ( 10litrů kbelík na dvacet mávnutí).
Cena, hmotnost, železná/litinová konstrukce (nerezové nemagnetické díly by vydržely cca navěky). Nevím jestli se k tomu vyrábí i nějaké příslušenství/držáky apod,, k tomuto jsem si musel držák vyrobit. Poměrně krátká životnost vnitřních dílů(řádově měsíců a podle používání). Páka by mohla být z "dutého" odolného materiálu, ne z litiny. Doporučuji na zimu pumpu uskladnit a ošetřit. Rozebírání pumpy(šroubů a matic) po několika letech provozu je náročné, pokud se nějak nenakonzervují..
Pumpa se vyrábí již od socialismu a nedošlo k její modernizaci. Tři dny z nové pumpy tekla nepřetržitě černá železitá voda(reakce litiny), občas se zevnitř uvolní nějaká černá vazelína(z klasického výtoku vpředu). Osobně bych tuto pumpu vyráběl z nemagnetického nerezu, odpadá barvení a rezivění, hmotnost by zůstala zhruba stejná. Stejnou pumpu jsme měli na zahradě od roku 1988 až do 1995, posledních osm let jsme ji opět venku používali, letos na jaře přestala fungovat, a po rozebrání se již nerentovalo ji opravit po dílech.