Přímotop Recenze Karma Beta Mechanic 2

Recenze Karma Beta Mechanic 2

Karma Beta Mechanic je plynové topidlo s odtahem spalin přes zeď a velmi jednoduchou obsluhou. Nastavená teplota je udržována automaticky. Topidlo je vybaveno mechanickou regulací teploty - termostatem a piezozapalovačem, kterým se zapaluje věčný plamínek. Ten může hořet po celou topnou sezónu, současně zajišťuje přes termoelektrickou pojistku bezpečný provoz kamen.

stanislavh.30. listopadu 2025

Dlouhá životnost a spolehlivost.

Za ty roky jsem musel jednou přestříkat horní část, protože jak se na tom v zimě suší mokré oblečení, tak nevydržel lak. Ale to je spíš moje vina :-D

Nic moc mne vlastně nenapadá, je to taková ta věc, co je pod oknem na zdi a mění plyn na teplo... :-D Topidel tohohle typu máme doma víc, ale tenhle typ mi z nich přijde asi nejlepší, takže zanedlouho vystřídá po desítkách let jeden dosluhující kousek.

Varianta 3900 W
janmichal19. září 2024

Jednoduchá obsluha.

toho11. ledna 2024

Vše OK, jednoduchá obsluha.

Varianta 3000 W
Registrovaný uživatel3. března 2023

jednoduchost, bezúdržbové, výkonné, snesitelná cena

zvukové efekty při roztahování materiálu, ale dá se to snášet

Původní 3 sloužila více než 30 let, tak tato 5 snad to taky vydrží

Registrovaný uživatel8. února 2022

snadná manipulace, hezký vzhled

drahý plyn

Registrovaný uživatel7. října 2021

Máme se spotřebiči značky Karma dobrou zkušenost z minulosti, takže doufáme, že i přes neblahé konstrukční úpravy vydrží také opravdu dlouho.

Oproti stejnému modelu dodávanému cca před 3 lety je konstrukce (opláštění) poněkud nestabilní, nespolehlivě, nepevně usazená na vnitřní pevné části spotřebiče, působí odlehčeně až "fórově" na úkor bezpečnosti. Navíc - a to pro mě bylo opravdu VELKÝM ZKLAMÁNÍM je další změna oproti staršímu typu BETA 2 a 3 a to, že po odsunutí předního krycího panelu zcela chybí plechový kryt, na kterém je ovládací otočný regulátor výkonu a startovací tlačítko. Toto zařízení je umístěné v e volném prostoru a za ním jsou volně přístupné dráty a přívodní trubky. Např. do bytu k malým dětem naprosto nevhodné - za mě palec dolů. Tyto nedostatky neuvidíte na žádném obrázku přístroje, fotí se je zavřené.........Proč asi........

Změny na tradičně dobrém výrobku nás nepříjemně překvapily.

Registrovaný uživatel7. října 2021

Oproti stejnému modelu dodávanému cca před 3-5 lety je konstrukce (opláštění) poněkud nestabilní, nespolehlivě a nepevně usazená na vnitřní pevné části spotřebiče, působí odlehčeně až "fórově" na úkor bezpečnosti. Spotřebič budeme muset obcházet velkým obloukem, aby nedošlo k náhodnému poškození. Navíc - a to pro mě bylo opravdu VELKÝM ZKLAMÁNÍM je další změna oproti staršímu typu BETA 2 a 3 a to, že po odsunutí předního krycího panelu zcela chybí plechový kryt, na kterém je ovládací otočný regulátor výkonu a startovací tlačítko. Toto zařízení je umístěné ve volném prostoru a za ním jsou volně přístupné dráty a přívodní trubky. Např. do bytu k malým dětem naprosto nevhodné - za mě palec dolů. Tyto nedostatky neuvidíte na žádném obrázku přístroje, fotí se je zavřené......... Proč asi........?

Změny na tradičně dobrém výrobku nás nepříjemně překvapily.

Registrovaný uživatel27. února 2021

Vše funguje naprosto spolehlivě. Předchozí stejný typ jsme měli 26 let. Naprostá spokojenost.

Prostě spotřebič, jak má být.

PETR MORAVEC2. října 2020

Jsem s nimi spokojený, levná varianta topení plynem do menšího bytu.

Adobovslevap21. září 2020

U původní Karmy přestal fungovat po dvaceti letech tepelný termostat, tak jsem ji vyměnil za novou a snad aspoň dvacet let zase vydrží. S původní jsem byl naprosto spokojený

Není tam vpravo štítek na zakrytí tepelného regulátoru a všech trubek. Já myslel že to tam zapoměli dát, ale výrobce to tam už nedává. Nechápu proč. Není to bezpečnostně chráněno.

Zatím to funguje tak jak jsem byl nato zvyklý už dvacet let

Registrovaný uživatel21. března 2020

Jediný malý nedostatek,ale to je spíše návrh pro výrobce.Bylo by fakt tak drahé udělat roury z pořádného materiálu?V 21 století beru nerez jako základ!!!Nebo alespoň ze silnějšího plechu

Dle mého názoru stále jedno z nejlepších a nejlevnějších topení v malých bytech

Registrovaný uživatel16. září 2019

kamna jsme už měli, šlo o výměnu ..

nový výrobek není tak kvalitní,jako ten původní ( 17 let starý)

Kamna nemají proti těm starým krycí štít na ovládací knoflíky-zvolení teploty a pizzo zapalování.Celý tepelný systém je odkrytý....

Registrovaný uživatel13. prosince 2018

nic moc samé problémy za takovou cenu věčně uhasínají a přepínání nefunguje