Recenze Hvězdy dalekohledem - Jiří Dušek, Jan Píšala

Recenze Hvězdy dalekohledem - Jiří Dušek, Jan Píšala

Kniha obsahuje rady pro pozorovatele hvězdné oblohy a vysvětluje všechny hlavní pojmy, jako dvojhvězdy, hvězdokupy, mlhoviny atd. Dvacet pozorovacích map je rozděleno podle čtyř ročních období s obsáhlou charakteristikou nejznámějších objektů, které jsou v té které době vhodné k pozorování. Barevný tisk na 350 g lesklém natíraném laminovaném kartonu, vazba kroužková.
Porovnat ceny 354 Kč

1pepapolak29. února 2024

Splnil moje očekávání

Registrovaný uživatel28. září 2022

přehlednost, pochopitelné i pro laika

Registrovaný uživatel16. května 2022

Hodně poučné i pro amatéry.

Ne moc pevný obal

Registrovaný uživatel8. května 2022

Je to dobre, dcera mela radost, uz jsme videli mesic.

Složení teleskopu bylo pro novacky slozite. Zatim jsme neseštelovali laser, míří jinam. Smer stelujeme hlavnim tubusem

Registrovaný uživatel15. března 2022

Za podobné peníze jsem si pořídil Karkoschkův astronomický atlas hvězdné oblohy a vyhovuje mi mnohem více. Obsahuje mnohem více podrobností a lépe popisuje oblohu.

Registrovaný uživatel9. listopadu 2021

Knihu jsme koupili na doporučení prodejce i s hvězdářským dalekohledem. Je to vynikající pomůcka pro orientaci na obloze v ročních obdobích a pochopení pojmů, jako je mlhovina, dvojhvězda atd. Knihu používáme vždy, když jdeme sledovat oblohu. Vřele doporučuji.

Registrovaný uživatel14. září 2021

Je to výborný doplněk ke koupi teleskopu.

Samé klady :)

Registrovaný uživatel6. února 2021

Velmi dobrá ilustrace pro začátečníky pozorování oblohy v různých období roku. Navíc ve fólii.