Recenze HUAWEI Watch Fit 5 Pro

Chytré hodinky s širokou škálou funkcí umožňují sledovat zdravotní parametry, sportovní aktivity i každodenní činnosti. Disponují 1,92 palcovým AMOLED displejem s barevným zobrazením a zaoblenými rohy, který zajišťuje přehledné a čitelné informace. Hodinky jsou kompatibilní s operačními systémy Android i iOS, což umožňuje jejich propojení s širokou škálou mobilních zařízení. Baterie s kapacitou…

Uživatelský obrázek č. 1Uživatelský obrázek č. 2Uživatelský obrázek č. 3Uživatelský obrázek č. 4Uživatelský obrázek č. 5

Techarena
Hodnocení: 100 %Odborná recenze
Techarena

Watch FIT 4 Pro byly loni asi ty nejlepší chytré hodinky, co se výbavy za danou cenu týče. Poměr ceny/výkon byl neuvěřitelný a letošní model Watch FIT 5 Pro na tom není jinak. Jen je to takový menší upgrade, který není nutně dělaný pro majitele předchozí generace. Ale víte, co je úsměvné? Já jsem majitel předchozí generace a mám dojem, že i přes jen pár mezigeneračních změn se na čtyřky už vrá...

Více na Techarena
SMARTmania.cz
Hodnocení: 90 %Odborná recenze
SMARTmania.cz

Huawei Watch Fit 5 Pro jsou po všech stránkách kvalitní chytré hodinky, ostatně Huawei má toto řemeslo v malíku. Najít něco, co by se jim dalo vytknout, je stejné, jako hledat změny oproti minulé generaci. A právě to je tak trochu jejich největší slabinou – změn je poskrovnu, a když už nějaké jsou, nejsou příliš výrazné. Rozumím tomu, že vylepšit prvotřídní hodinky je velká výzva, ale nepředstavit nástupce, pokud nutně nemusím, je dle mého názoru také možnost.

Více na SMARTmania.cz

bezkontaktní placení skrze Curve

rychlé nabíjení a slušná výdrž

přesné měření životních funkcí

jedna z nejlepších GPS v hodinkách

spousta metrik pro sportovce

Panda motivátor

příznivá cena

zbytečně velká nabíječka s USB-A

minimum aplikací ke stažení

hudba pouze jako MP3

zapomeňte na Spotify či streamování podcastů

Mobilenet
Odborná recenze
Mobilenet

Pokud hledáte hodinky připomínající Apple Watch, ale zařízení s logem nakousnutého jablka z nějakého důvodu nechcete, nabízí se horká novinka v podobě Huawei Watch Fit 5 Pro. Ta připomíná Apple Watch vzhledem, ale v mnoha ohledech je překonává.

Více na Mobilenet

podpora bezkontaktního placení

bohaté sportovní a zdravotní funkce

kvalitní AMOLED displej se safírovým sklem

dlouhá výdrž a rychlé nabíjení

vysoká odolnost

povedený design i materiály

nabíjecí kolébka zakončená USB-A

slabší nabídka doinstalovatelných aplikací

frantisek29. června 2026

není nic negativního

Varianta černé
pokorny.rally27. června 2026

Výborná cena , funkce , safír, pásek bez alergické reakce , na ruce nejsou cítit, potápím se tak že je využiji i jako počítač na freediving ( odzkoušeno) mají hloubkoměr , dva tréninky na kole po 2-3 hodinách s připojeným telefonem s gps s voláním přes hodinky a jsem na šesti dnech pak musím nabíjet . Co musím pochválit jsou jejich metriky které virtuálně vypočítávají kadenci a výkon, kadence sedí úplně přesně a výkon odchylka 5% porovnáno s Garmin Edge 520+ což je super . Tepová frekvence přesná a GPS taky . Mají nízký profil a ještě jsem s nimi nelkepl o futra tak jako Casiama G-Shock které jsou omlácené. Doporučuji.

Hovor by mohl být hlasitější, aplikace Huawei zdraví je taková maková, má tam věci úplně zbytečný no blbosti .

Uživatelský obrázek č. 1Uživatelský obrázek č. 2Uživatelský obrázek č. 3
Varianta černé
nemilak23. června 2026

- Celkově design (subjektivní) - Výdrž baterie (mám krátce ale každý den si zaznamenávám cca 2 hod jízdy na kole a mizí mi cca 20% kapacity baterie denně - Dají se nabíjet pomocí různých bezdrátových nabíječek. Funguje i reverzní nabíjení na mobilu ( zkoušeno na Samsungu S23 Ultra) - řemínky pasují i ye starším modelů Huawei Watch FIT řad 3 a 4

- Největší "vos*r" je prvotní nastavení hodinek. Jsem technicky zdatný ale celkově mě trvalo i s návodem z youtube zprovoznění hodinek více jak 45 min. Neumím si představit že je zprovozňuje nějaký technický analfabet. - V balení pouze jeden řemínek (křiklavě oranžový). Je sice pohodlný, ale vhodný jen na sportovní aktivity. Škoda, že není přibalen i nějaký např silikonový vhodnější pro formálnější účely. I děti mi říkali "táto si s těma hodinkama opravdu půjdeš mezi lidi do kanclu" ? - slabší vibrace (Apple watch 10 vám oproti těmto urvou ruku). - Občas mi hodinky ukazují nerelevantní notifikace (např zmeškaný hovor na whatsapp, i když ve skutečnosti nikdo nevolal a mobil nic nezaznamenal.

Celkově jsem s hodinkami spokojený. Funguje i placení pomocí služby Curve (celá transakce je ale na terminálu xkrát delší než při použití mobilu). Jediný co mě irituje je samotná barva řemínku, jelikož jiný originál se dá těžko sehnat a stojí téměř tisíc korun (ufff). Repliky řemínků z čínských eshopu nedosahují kvality a pohodlí originálu.

Varianta oranžové