Recenze Hříšní lidé Království českého: Anděl smrti - Vlastimil Vondruška (2022, pevná)

Román s Oldřichem z Chlumu, panošem Otou a Divišem zavede čtenáře opět na Bezděz a do jeho okolí. Neprostupné lesy a skalní strže, které se táhnou od Housky ke Kokořínu, však skrývají mnoho tajemství. Pohanství jako by z této pochmurné krajiny nikdy neodešlo a pokud je sem přidělen kněz, je to vždycky jen za trest. Zpočátku se jedná o banální záležitost, když do manské služby nenastoupí Smil z…

Jaroslav Lindner13. října 2024

Kdo někdy četl Vondruškův román, nemusí váhat nad výběrem dalšího.

Registrovaný uživatel2. března 2023

Naprostá spokojenost. Není co dodat.

Roman Kyncl10. února 2023

Přečetl jsem většinu knih od pana Vondrušky a bojím se, že se u této knihy inspiroval hrou Járy Cimrmana Hodina pravdy, jen mu opoti Cimrmanovi chybí na konci hry Vichr z hor. Zde je úryvek vystihující tuto knihu: Karla: "Ta záhadná postava tam dole v zahradě, to jsem byla já, Tomáši.” Tomáš: "Ty, Karlo? Myslel jsem, že to byla Hedvika.” Karla: "Kdepak, Tomáši. V té době Hedvika právě rodila tvé dítě.” Tomáš: "Mé dítě? Myslel jsem, že je to Karlovo dítě.” Karla: "Karel Hedviku vůbec neznal.” Tomáš: "Ale jestli Hedvika rodila mé dítě, pak ty, Karlo, jsi...” Karla: "Ano, Tomáši. Jsem tvá sestra.” Tomáš: "To není možné!” (Na scénu vejde Tomášův otec, Tomášova matka, švagr a teta.) Otec: "Má pravdu, Tomáši.” Tomáš: "Nemohu tomu uvěřit, vždyť tys mi, švagře, říkal..." Švagr: "Nejsem tvůj švagr.” Tomáš: "Ne?" Švagr: "Jsem tvůj bratranec.” Tomáš: "To ovšem mění celou situaci.” Teta: "Ne tak docela. Já totiž nejsem tvá teta." Tomáš: "Ty nejsi má teta, tetičko?" Teta: "Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha.” Tomáš: "Ale v tom případě jsem tě obelhal, tatínku.” Otec: "Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn.” Tomáš: "A maminka?" Otec: "To je babička z otcovy strany.” Tomáš: "To je hrozné. Jsem tedy úplný sirotek. Ale nevadí. Hlavně, že jsem konečně poznal pravdu!”

Registrovaný uživatel31. prosince 2022

Typicky vondruska, velmi ctive

Registrovaný uživatel29. prosince 2022

Protože máme rádi historické romány s trochou kriminalistiky a hlavně V.Vondruška je náš oblíbený autor

Opět velmi dorá kniha z pera našeho oblíbeného spisovatele

Registrovaný uživatel7. prosince 2022

Příběh byl tentokrát hodně zamotany, nepřehledny. Bylo tam spoustu jmen, takže chvílemi nebylo jasné o koho se přesně jedná. Tentokrát se to prostě moc nepovedlo.

Registrovaný uživatel1. prosince 2022

Mám velmi rád romány pana Vondrušky.

Registrovaný uživatel25. listopadu 2022

Poutavě vypráví o zmizení 2 rytířů a údajných spiklencich…

Podnětna četba!

Registrovaný uživatel23. listopadu 2022

mám moc ráda knížky od panaVondrušky, jsou poutavé,poučné a napínavé, knížek už mám od pana Vondrušky hodně a nelituji tohosuper knížky

super knížky

Registrovaný uživatel20. listopadu 2022

dobré zpracování jako v celé řadě.

Registrovaný uživatel11. listopadu 2022

Mám všechna díla pana Vondrušky a všechna se čtou jedním dechem

Registrovaný uživatel10. listopadu 2022

Pan Vondruška je osvědčený autor. Dobře se čte, jedná se o oddechové čtení.

Spokojenost, splnil očekávání.