Recenze Hrady a zámky: Klenoty Čech, Moravy a Slezska - Vladimír Brych, Jan Rendek (2021, pevná)

Z českých hradů a zámků dýchá tajemná historie. Jejich velký počet a překvapivá rozmanitost láká každý rok stále více turistů toužících po poznání. V této jedinečné knize naleznete téměř 250 památek z různých koutů naší republiky. Nejen, že se dozvíte spoustu zajímavých informací, ale texty o památkách jsou doprovázeny velkým množstvím unikátních fotografií Jana Rendeka.

Registrovaný uživatel14. srpna 2023

Nádhené fotografie, popisy památek dostačující, inspirativní poškození knihy jen na obale, určitě stálo za to ji koupit v poškozených kusech

Určitě doporučuji cestovatelům a těm co chtějí poznávat krásy naší země.

Registrovaný uživatel27. dubna 2023

Moc hezká publikace

Martina Kolárová17. května 2021

Velmi pěkně zpracovaná kniha, obsáhlé informace o jednotlivých hradech, krásné fotografie. Zpracování této knihy bylo určitě velice časově náročné.

Chybí některé významné hrady (v našem okolí například Tolštejn), abecední řazení je vhodné ve chvíli, kdy navštívíte hrad a později si k němu zjišťujete informace. Pokud jedete na dovolenou do nějaké oblasti naší vlasti a rádi byste navštívili místní hrady, bylo by vhodné vložit ke každému z hradů v knize alespoň malou mapku s umístěním hradu.

Registrovaný uživatel16. října 2019

Hrady i zámky přehledně seřazené dle abecedy, doplněny hezkým fotografiemi a dostatečným množstvím informací.

Mnohé dosti známé hrady a zámky chybí.

Registrovaný uživatel24. července 2019

Moc krásná kniha

Nejsou tam všechny stavby,např,zámek Tovačov

Tato kniha je klenot v mé knihovně a inspirace